Antena 3 CNN Externe Revista presei. Clinton, refuzată de India în problemele de combatere a încălzirii global. Primul mare pelerinaj la Bagdad sub supravegherea aramatei irakiene

Revista presei. Clinton, refuzată de India în problemele de combatere a încălzirii global. Primul mare pelerinaj la Bagdad sub supravegherea aramatei irakiene

Revista presei. Clinton, refuzată de India în problemele de combatere a încălzirii global. Primul mare pelerinaj la Bagdad sub supravegherea aramatei irakiene
20 Iul 2009   •   10:08
Clinton, refuzată de India în problemele de combatere a încălzirii globale

Hillary Clinton s-a bucurat de o atenţie deosebită din partea presei în prima sa vizită în India ca secretar de stat, dar primirea călduroasă nu i-a adus concesii din partea New Delhi pe chestiunea schimbărilor climatice, un teren de eternă dispută între cele două state.

În plus vizita sa a fost umbrită şi de scepticismul părţii indiene legat de capacitatea Pakistanului de a combate terorismul.

În cadrul unei întâlniri menite a subliniat tehnologia clădirilor ecologice ce ar reduce consumul de energie,ministrul Mediului din India, Jairam Ramesh, a declarat că ţara sa nu va accepta niciodată reducerea emisiilor de carbon. SUA cere un asemenea pas din partea economiilor emergente cele mai mari din lume, pentru a reduce încălzirea globală, dar India argumentează că îi va opri dezvoltarea economică, scrie ABC News.
?Poziţia Indiei este că purt şi simplu nu suntem în poziţia de a ne angaja la obiective obligatorii privind emisiile," puncta Ramesh. Anunţul a fost o înfrângere pentru Clinton.
"Nimeni nu doreşte să oprească sau submineze creşterea economică care este necesară pentru a scoate milioane de oameni din sărăcie?, a răspuns oficialul american, arâtând că o amprentă de carbon mai mică ar putea amplifica de fapt creşterea.



New Delhi vrea să scape de cerşetori

New Delhi a impus deja unele măsuri dure pentru organizarea jocurilor Commonwealth de anul viitor. Prima dintre ele - fermieri ce patrulează străzile pentru a strânge vitele. Iar acum oficialii au promis că vor curăţa oraşul de cei 60.000 de cerşetori.s

Măsura ar urma să fie introdusă până în octombrie 2010, ca parte a uunui program vast de a moderniza oraşul, explică The Times.
În acest sens au fost introduse tribunale mobile, în interiorul microbuzelor şi foreţe de poliţie suplimentare pentru a grăbi condamnarea cerşitului. S-a propus chiar crearea unei baze de date biometrice pentru a-i depista pe cei cu antecedente şi a putea să îi exludă din oraş sau să îi închidă.




Armata irakiană a trecut primul test important - primul mare pelerinaj la Bagdad

Forţele de securitate irakiene au trecut primul test important de când trupele americane s-au retras din marile oraşe- odată cu ţinerea sub control a 2 milioane de pelerini la unul din cele mai sacre locaţii şiite.
Doar un mort şi 48 de răniţi s-ar înregistrat de joi până sâmbătă în incidente legate de pelerinajul la moscheea Kadimiah în NV Bagdadului, arată Mcclatchy Newspapers.

Acest pelerinaj, care comemorează moartea imamului Mussa Kazim, este primul organizat în capitala irakiană după 30 iunie, data transferului atribuţiilor de securitate către militarii şi poliţiştii irakieni.

În timpul unor alte patru evenimente separate din decembrie şi pănă acum 133 de persoane au fost ucise şi 266 rănite de atentate cu maşini capcană, atentatori sinucigaşi etc. Acum patru ani, circa 1000 de oameni au decedat după un moment de panică şi îmbulzeală pe un pod.


Canada: 17000 persoane evacuate din faţa incendiilor

Peste 17.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din regiunea Kelowna din provincia canadiană British Columbia, din cauza unor puternice incendii care au devastat peste 300 de hectare de pădure, transmite BBC.

Cel puţin nouă locuinţe au fost distruse de flăcări, circulaţia pe una dintre autostrăzile din zonă a fost întreruptă, iar 6.500 de locuinţe au fost evacuate, au anunţat serviciile de pompieri.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close