Antena 3 CNN Externe Revista presei. Avionul Air France, localizat. Israel nu va coopera cu ancheta ONU. SUA: Saddam Hussein nu era implicat în atentatul de la 11 septembrie

Revista presei. Avionul Air France, localizat. Israel nu va coopera cu ancheta ONU. SUA: Saddam Hussein nu era implicat în atentatul de la 11 septembrie

4 minute de citit Publicat la 05:44 02 Iun 2009 Modificat la 05:44 02 Iun 2009
Revista presei. Avionul Air France, localizat. Israel nu va coopera cu ancheta ONU. SUA: Saddam Hussein nu era implicat în atentatul de la 11 septembrie
Cheney: Saddam Hussein nu era implicat în atentatul de la 11 septembrie
Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney a declarat luni că nu crede că Saddam Hussein a fost implicat în planificarea sau executarea atentatelor de la 11 septembrie 2001.
Acesta a precizat că fostul dictator a oferit adăpost şi resurse teroriştilor, arată CNN.
De altfel, el a apărat decizia administraţiei Bush de a invada Irakul, argumentând că sprijinul anterior oferit de Hussein teroriştilor era un adevărat pericol după 11 septembrie. La data invaziei se argumenta că există legături directe între liderul irakian şi al qaeda.

Israel nu va coopera cu ancheta ONU


Israel nu va coopera cu ancheta ONU care investighează presupusele încălcări ale legislaţiei umanitare internaţionale în timpul ofensivei militare israeliene din Gaza.
Vicepremierul şi ministrul Apărării Ehud Barak a făcut remarcile după întâlnirea cu secretarul general al ONU Ban Ki-moon .
Barak a precizat că organismul internaţional nu va putea niciodată să vorbească cu mişcarea de rezistenţă islamică Hamas, care controlează Gaza, pentru a proba atacurile "teroriste" contra Israelului, pentru a se asigura o concluzie nepărtinitoare, precizează YnetNews.
?Nu cred că Israelul trebuie sau că va coopera în această anchetă" .
Comisia ONU este formată din 15 experţi şi a sosit luni în Gaza.



Obama: nu am niciun interes să conduc GM

Cel mai mare faliment din industria americană va duce la eliminarea a circa 21.000 de locuri de muncă şi 2600 de reprezentanţe, ceea ce reprezintă circa o treime din forţa de muncă şi 40% din showroomurile aflate acum în posesia General Motors.
La anunţarea naţionalizării, preşedintele american a lăudat "planul viabil, aplicabil, ce va oferi iconicei companii americane şansa de a se ridica din nou. Conform acestui plan, guvernul american va deţine 60 de procente din viitoarea companie. Alte 12,5 procente vor ajunge la guvernul canadian, aminteşte CBSNews.
?Ce nu am niciun interes să fac este să conduc GM," arăta Obama. El a precizat că singurul scop este să pună repede GM pe picioare şi ?apoi să iasă repede?.


Coreea de Nord pare să fi transferat o rachetă în vestul ţării
Coreea de Nord pare să fi transportat o rachetă cu rază lungă de acţiune la o bază situată în vestul ţării, în vederea unei posibile lansări, au anunţat luni oficiali americani din domeniul apărării, citaţi de AFP.

Racheta balistică ar fi fost transportată spre baza de lansare de la Dongchang-ri, pe coasta de nord-vest a ţării, de la Marea Galbenă, recent construită, au precizat doi oficiali, sub protecţia anonimatului.

O eventuală lansare nu ar putea avea loc decât peste câteva săptămâni, ţinând cont de tehnologia de care dispun nord-coreenii, a adăugat unul dintre aceşti oficiali. "Va dura un timp până când Coreea de Nord va fi pregătită", a afirmat el.

Statele Unite au avertizat luni Coreea de Nord că un nou tir de rachetă cu rază lungă de acţiune nu ar face decât să agraveze tensiunile din regiune, la o săptămână după testul său nuclear.


Zona în care a dispărut avionul Air France a fost localizată


Zona în care a dispărut luni avionul Airbus A330 al companiei Air France, între Rio de Janeiro şi Paris, a fost localizată cu o precizie de "câteva zeci" de mile nautice, a afirmat directorul general al Air France, Pierre-Henry Gourgeon, luni, la aeroportul Roissy.
"Catastrofa care ne afectează s-a produs la jumătatea drumului între coastele braziliene şi coastele africane, iar zona vizată este de câteva zeci de mile nautice, cu aproximaţie", a declarat Gourgeon, citat de Wabayn.
El a precizat că Air France va face "toate eforturile materiale şi financiare pentru a ajuta" familiile persoanelor dispărute.
Aparatul de zbor al Air France avea la bord 228 de pasageri şi membri ai echipajului.


Gripa porcină a atins toate cele 50 de state americane

Cazuri de noua gripă H1N1 au fost descoperite în toate 50 de state americane, iar testele au confrimat că virusul a afectat peste 10.000 de persoane în SUA.
Centrul american pentru prevenirea şi controlul bolilor a anunţat că testele confirmate s-au remarcat la unul din 20 de infecţii, ceea ce ar duce numărul total de persoane bolnave la circa 200.000, transmite Reuters.
La Los Angeles a fost confirmat şi primul caz de deces, ducând numărul total al cazurilor fatale la 17 în SUA.
La nivel mondial au fost diagnosticate cu noul virus un număr de 17564 persoane în 64 de ţări, cu 115 decese, potrivit OMS.
Statele Unite sunt ţara cea mai afectată din lume de epidemia de gripă porcină, chiar dacă înregistrează mai puţine decese decât Mexicul.



Oamenii de ştiinţă cer o protecţie mai bună a ecosistemelor marine

Creşterea acidităţii oceanelor, una din consecinţele directe ale schimbărilor climatice, ar putea pune ireversibil în pericol ecosistemele marine, mai ales recifele de corali, estimează 70 de academii de ştiinţă din întreaga lume într-un comunicat comun dat publicităţii luni - informează cotidianul The Independent.
Publicat în aceeaşi zi în care începe la Bonn, în Germania, o nouă rundă de negocieri în cadrul luptei împotriva schimbărilor climatice, comunicatul acestor academii - din ţări atât de diferite precum Albania, Australia, Marea Britanie, Franţa, Japonia, Marea Britanie, SUA şi Zimbabwe - solicită guvernelor să acorde o atenţie mai mare ameninţărilor de acest tip.
Pentru a se evita o afectare serioasă a ecosistemelor marine este necesară o 'profundă şi rapidă reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu cel puţin 50% (sub nivelurile din 1990) la orizontul anului 2050', iar după aceea va fi nevoie de noi reduceri, asigură academiile în comunicatul comun, în perspectiva summitului mondial privind clima ce va avea loc la Copenhaga în luna decembrie.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, excesul de dioxid de carbon din aer este absorbit de oceane şi le afectează ecosistemele. 'Recifele de corali vor dispărea la nivel global' - adaugă comunicatul - dacă nivelurile de CO2 se vor dubla, efect ce va fi 'ireversibil timp de mii de ani, fără a mai pune la socoteală consecinţele biologice pe termen lung'.
Antena3.ro

×
x close