Maiorul Nidal Malik Hasan, singurul suspect, în masacrul de la baza militară Fort Hood, frecventa o moschee condusă de un imami radical despre care se spune că era "consilierul spiritual " a trei dintre piraţii aerului care au atacat la 11 septembrie 2001.
Hasan a participat la rugăciuni la moscheea Dar al-Hijrah din Great Falls, Virginia, în 2001, în acelaşi timp cu doi din teroriştii de la 11 septembrie. În acea perioadă, predicator acolo era Anwar al-Awlaki, yemenit născut în America, arată The Daily Telegraph.
Al-Awlaki s-a mutat la Dar al-Hijrah ca imam în ianuarie 2001, iar trei luni mai târziu a început să fie vizitat de teoriştii Nawaf al-Hamzi şi Hani Hanjour, în timp ce un al treilea l-a frecventat în California.
Hasan se ruga la Dar al-Hijrah în aceeaşi perioadă. FBI doreşte să stabilească acum dacă acesta s-a întâlnit cu cei doi terorişti.
Obama, criticat pentru că nu participă la aniversare căderii Zidului din Berlin
Preşedintele american a intrat în mijlocul unei noi controverse pe fondul deciziei sale de a nu merge în Germania pentru a participa la celebrarea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, atrăgând critici din partea celor care susţin că ignoră un triumf strălucitor al democraţiei de inspiraţie americană.
Luna trecută, Obama şi-a făcut timp pentru o călători la Copenhaga să facă lobby, fără succes, pentru Chicago ca gazdă a Jocurilor Olimpice 2016. Doreşte să meargă la Oslo să accpete premiul Nobel, deşi susţine că nu îl merită, iar săptămâna viitoare merge în Asia, subliniază postul republican FOX News.
Cu toate acestea nu şi-a făcut timp pentru a călători în Germania, fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor calificând gestul "o tragedie". Unii vorbesc despre un gest de înduplecare a Rusiei, cu care se doreşte resetarea relaţiilor, sau o altă tentativă de a reduce percepţia despre SUA ca superputere.
12 morţi în atentat în Pakistan
Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 20 au fost rănite duminică, în suburbiile Peshawar, nord-vestul Pakistanului, într-un atentat sinucigaş comis de un bărbat care a detonat explozibilul aflat asupra sa (o masina capcana conform altpr surse)în apropierea unui târg foarte aglomerat,informează Bloomberg.
În acelaşi timp, poliţia pakistaneză a ucis un terorist care plănuia un atac în capitala Islamabad. Militanţii au ucis peste 300 de persoane în atentate, de la începutul ofensivei armate, luna trecută, menită a alunga luptătorii pro-talibani din regiunea tribală Waziristan de Sud, la graniţa cu Afganistan.
Fiul lui Margaret Thatcher a fost informator al serviciilor secrete sud-africane
Fiul fostului premier britanic Margaret Thatcher, Mark, a devenit informator al serviciilor secrete sud-africane în încercarea de a evita să fie judecat pentru rolul jucat într-o lovitură de stat organizată în Africa Centrală, scrie The Times.
Sir Mark Thatcher s-a întâlnit cu oficiali ai serviciilor sud-africane de informaţii în 2004 pentru a discuta despre o tentativă de lovitură de stat în Guineea Ecuatorială. "Mi s-a spus că am fost desemnat ca sursă a SASS (Serviciul Secret Sud-African)", a mărturisit el într-un interviu.
Thatcher s-a întâlnit cu un oficial al serviciilor de informaţii din cadrul SASS în timp ce era anchetat de poliţie pentru că a finanţat parţial complotul. În ziua următoare, el a afirmat că i s-a spus că a fost acceptat ca sursă a serviciilor de informaţii. Patru zile mai târziu, a fost arestat de Scorpioni, la acea vreme o unitate de luptă împotriva corupţiei din Africa de Sud , şi acuzat apoi în baza legislaţiei împotriva mercenarilor.
Adam Roberts, ziarist la publicaţia The Economist şi autor al cărţii care tratează subiectul complotului, "The Wonga Coup", a declarat: "Thatcher mi-a spus că, cu patru zile înainte de arestarea sa, fusese acceptat ca sursă a serviciilor de informaţii de către SASS. El pune arestarea sa pe seama unei lipse de comunicare între diversele departamente guvernamentale".
Acum, Thatcher neagă că ar fi încercat să ajungă la o înţelegere şi afirmă că "nu îşi aminteşte" că i-a spus lui Roberts că fusese acceptat ca sursă pentru serviciile de informaţii. El susţine că nu şi-a dat seama că bărbatul cu care s-a întâlnit era oficial al serviciilor de informaţii şi că la acea vreme nu credea că riscă să fie pus sub acuzare.
Sarkozy povesteşte cum ?a dărâmat? Zidul Berlinului, cu târnăcopul
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, care urmează să participe luni, la Berlin, la ceremoniile care marchează 20 de ani de la căderea Zidului, povesteşte pe Facebook cum, în acea zi istorică, se afla în acest oraş şi a contribuit cu "lovituri de târnăcop" la dărâmarea Zidului.
O fotografie nocturnă a tânărului deputat francez de 34 de ani, în faţa Zidului, atestă această participare, pe pagina sa personală de pe site-ul de socializare Facebook.
Într-o rubrică intitulată "Amintiri despre căderea Zidului Berlinului, la 9 noiembrie 1989", preşedintele francez povesteşte experienţa din acea zi.
în 1989, actualul preşedinte francez avea 34 de ani şi era secretar general adjunct al RPR. El aminteşte că a hotărât să meargă la Berlin cu cel ce avea să devină un viitor premier, Alain Juppe.
Poliţia rusă va ancheta corupţia internă
O comisie a Ministerului rus de Interne va începe o verificare a unui departament de poliţie din Rusia, după ca a apărut o înregistrare video în care un maior îşi acuză superiorii de corupţie. Mesajul a fost postat pe youtube şi îi este adresat lui Vladimir Putin, scrie RIA Novosti.
El arată că şefii de departament au forţat ofiţerii să rezolve crime nonexistente pentru a îmbunătăţi statisticile
Antena3.ro