Antena 3 CNN Externe Revista presei. Armata britanică în stare de război în Falkland. Iran pune condiţii pentru oprirea îmbogăţirii uraniului. Şeful Toyota, convocat la audieri în Congresul american

Revista presei. Armata britanică în stare de război în Falkland. Iran pune condiţii pentru oprirea îmbogăţirii uraniului. Şeful Toyota, convocat la audieri în Congresul american

Revista presei. Armata britanică în stare de război în Falkland. Iran pune condiţii pentru oprirea îmbogăţirii uraniului. Şeful Toyota, convocat la audieri în Congresul american
19 Feb 2010   •   04:47
Iran pune condiţii pentru oprirea îmbogăţirii uraniului

Vicepreşedintele parlamentului iranian declara că Iran va opri programul de îmbogăţire a uraniului la un procent mai mare dacă este livrat Teheranului combustibil nuclear la o puritate de 20 procente în condiţiile Iranului, transmite Xinhua.
"Dacă Occidentul acceptă să schimbe combustibilul la 20 procente simultan, în Tehran, vom opri producţia uraniului,"arăta Mohammad-Reza Bahonar.
Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, declara săptămâna trecută că Iran va urmări planul său de îmbogăţire a uraniului pentru reactorul său de cercetare, deşi încă poate accepta un schimb.



Şeful Toyota, convocat la audieri în Congresul american


Şeful companiei Toyota Motor Corp, Akio Toyoda, nepotul fondatorului celei mai mari companii auto din lume, a fost convocat de Congresul american pentru a depune mărturie.
"Aştept cu nerăbdare să vorbesc direct cu Congresul şi poporul american," declara Toyoda, la doar o zi după ce arăta că preferă să trimită pe şeful pentru America de Nord pentru a reprezenta compania, explică Reuters.
Invitaţia din partea comisiei parlamentare a marcat o escaladare a presiunii politice asupra Toyota în cadrul celei mai mari crize legate siguranţa maşinilor japoneze, ce a afectat reputaţia şi vânzările producătorului, arată ABC News.
Camera Reprezentanţilor din SUA arăta că a emis citaţii şi pentru documente interne ale companiei, pe care Toyota s-a străduit să le ţină secrete, parte a unei bătălii în justiţie cu un fost angajat care susţine că producătorul auto ar fi ascuns probele despre problemele de siguranţă.
34 de accidente mortale au fost atribuite acclererării neinţionate a vehiculelor Toyota din 2000, în SUA. Compania a rechemat în service circa 8,5 milioane maşini, din care peste 6 milioane în SUA, pentru a repara defecţiunile la pedalele de accleraţie.



Italia începe retragerea din Afganistan în 2011

Italia va începe "o retragere progresivă" a trupelor sale din Afganistan în 2011, în conformitate cu dorinţele afganilor şi ale preşedintelui Hamid Karzai, a declarat ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini, citat de Il Messaggero.
"Anul viitor va trebui să începem o retragere progresivă a militarilor noştri, pentru că asta ne cer afganii şi asta preşedintele Hamid Karzai", a precizat acesta.
Italia a anunţat suplimentarea cu 1000 de soldaţi a trupelor din Afganistan, ajungând la un total de 3800, fiind unul din cele mai numeroase contingente.





Dispută Londra-Argentina pe petrolul din Insulele Falkland- Armata britanică în stare de război


Navele de război ale Marine regale britanice sunt în stare de alertă pentru a proteja transporturile comerciale spre Insulele Falkland pe fondul declaraţiilor premierului britanic Gordon Brown care arăta că Marea Britanie va adopta o poziţie robustă contra încălcării argentiniene a teritoriului bogat resurse din Atlanticul de Sud.
HMS York, distrugător de tip 42, patrula "din scurt" apele din jurul insulei ca răspuns la tensiunile crescânde legate de activităţile firmelor britanice de exploatare a petrolului lângă Falkland. Argentina a cerut oprirea forării "ilegale" a petrolul din jurul Falkand şi miercuri a emis un sistem de permise pentru vasele care merg din porturile sale spre insulă.
Gordon Brown a emis un avertisment explicit Argentinei că forţele din Atlanticul de Sud- ce cuprind şi un detaşament de 1000 de soldaţi pe uscat - vor răspunde la orice întrerupere a legăturilor Falkland cu restul lumii, informează The Daily Telegraph
Oficialii argentineni au reluat pretenţiile statului asupra suveranităţii Falklands, pe măsură ce contestă dreptul britanicilor pentru forările maritime de mare adâncime în cadrul zonei economice de 200 mile.
În 1982, Argentina a invadat insulele Falkland ducând la un război nedeclar de două luni ce a culminat cu retragerea trupelor sud-americane.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close