Antena 3 CNN Externe Revista presei. Analist rus: NATO face cadouri statelor ex-sovietice. Papa critică orientarea politicilor alimentare doar spre consum. Diplomat: Atacarea Iranului ar face lumea mai periculoasă

Revista presei. Analist rus: NATO face cadouri statelor ex-sovietice. Papa critică orientarea politicilor alimentare doar spre consum. Diplomat: Atacarea Iranului ar face lumea mai periculoasă

2 minute de citit Publicat la 04:39 18 Noi 2009 Modificat la 04:39 18 Noi 2009
Revista presei. Analist rus: NATO face cadouri statelor ex-sovietice. Papa critică orientarea politicilor alimentare doar spre consum. Diplomat: Atacarea Iranului ar face lumea  mai periculoasă
Analist rus: NATO face cadouri statelor ex-sovietice

Crearea unei brigăzi de menţinere a păcii între Ucraina, Polonia şi Lituania este o încercare a Occidentului de a vrăji fostele state sovietice, deşi nu sunt admise formal în NATO.
Miniştrii apărării din cele trei state au anunţat intenţia de a crea brigada LitPolUkrBrig. Analistul rus Fiodor Lukianov aprecia că "europenii şi americanii nu doresc să îndepărteze Ucraina, Georgia şi alte state, iar eu caută opţiuni care să simbolizeze angajamentul", acum că admiterea în NATO a fost îngheţată, arată RIA Novosti.
Anunţul celor trei state arăta că şi ale state se pot alătura acordului trilateral.
Ucraina doreşte să intre în NATO de la venirea la putere a lui Iuşcenko, în ianuarie 2005.
Admiterea Georgiei şi Ucrainei în NATO a fost puternic susţinută de administraţia preşedintelui George W. Bush, dar a fost repsinsă de Germania şi Franţa la summitul de la Bucureşti de anul trecut.



Papa critică orientarea politicilor alimentare doar spre consum

Foametea este atât de mare în lume încât afişare opulenţei de către unele state este inacceptabilă, aprecia papa Benedict XVI la summitul pentru alimentaţie de la Roma, organizat de Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie a ONU.
Acesta a criticat "egocentrismul şi speculaţiile" făcute pe alimente şi modele nutriţionale orientate "doar spre consum". Pontiful a cerut statelor să îşi revizuiască politicile de securitate alimentară, remarcând că numărul celor care suferă de foamete a cunoscut o creştere dramatică, în pofida capacităţii lumii de "a-şi hrăni toţi locuitorii", transmite UPI News.
Pentru înfrângerea foametei, papa a cerut un parteneriat între statele ce au nivel diferi de dezvoltare.
"Dacă scopul este eliminarea foametei, acţiunea internaţională trebuie concentrată nu numai pe o politică pentru o creştere ecnomică echilibrată, de durată şi stabilă, dar şi adoptarea de noi parametri - etic, legal, economic- care poate inspira cooperarea pentru construirea relaţiilor egale între state cu diferite niveluri de dezvoltare?.


Diplomat: Atacarea Iranului ar face lumea mai periculoasă

Atacarea Iranului din cauza ambiţiilor sale nucleare ?va face lumea şi mai periculoasă?, crede Sir Richard Dalton, fost ambasador britanic în Iran. Acesta a mai subliniat că este şi ilegal a se lansa o acţiune militară contra Teheranului fără a se deţine dovezi solide că republica islamică dezvoltă arme nucleare, scrie The Daily Telegraph.
Fostul diplomat, acum asociat al organizaţiei Chatham House făcea referire la raportul ONU ce sugerează că Iran ar ascunde informaţii despre alte locaţii nucleare.



Temperatura globală ar putea creşte cu şase grade Celsius

Temperaturile medii pe glob sunt în curs de creştere cu până la 6 grade Celsius fără a se întreprinde acţiuni de reducere a emisiilor de CO2. Acestea au crescut cu 29% între 2000 şi 2008, arată Global Carbon Project, citat de BBC News.
Toată această creştere a venit din ţările emergente, din care un sfert din producţia de bunuri pentru consum în statele industrializate.
Potrivit cercetătorului Corinne Le Quere, aceste noi cifre cresc urgenţa discuţiilor politice, summitul de la Copenhaga de luna viitoare fiind ultima şansă de a menţine creşterea temperaturilor cu până la două grade Celsius, considerat maximul admis.


Antena3.ro

×
Etichete: incalzire globala
x close