Antena 3 CNN Externe Revista presei. Al Qaeda doreşte arma nucleară şi o va folosi. Clinton: Karzai este partener de încredere. Dificultăţi în atingerea unui acord climatic global

Revista presei. Al Qaeda doreşte arma nucleară şi o va folosi. Clinton: Karzai este partener de încredere. Dificultăţi în atingerea unui acord climatic global

Revista presei. Al Qaeda doreşte arma nucleară şi o va folosi. Clinton: Karzai este partener de încredere. Dificultăţi în atingerea unui acord climatic global
12 Apr 2010   •   04:36
Obama: Al Qaeda doreşte arma nucleară şi o va folosi

Înaintea Summitului privind securitatea nucleară, preşedintele american Barack Obama a transmis un avertisment: grupările teroriste încearcă să obţină arma nucleară şi o vor folosi.
?Ştim că organizaţii precum al Qaeda sunt în proces de a încerca să obţină arma nuclear- o armă de distrugere în masă pe care nu au o reţinere să o folosească" aprecia liderul american, citat de ABC News.
În cadrul unei declaraţii alături de preşedintele sud african, Obama amintea că o detonaţie la New York, Londra, sau Johannesburg ar avea ramificaţii economice, politice şi de securitatea devastatoare.?
Lideri din 50 de stat sunt aşteptaţi la summitul de două zile din SUA.





Hillary Clinton: Karzai este partener de încredere

În pofida tensiunilor din relaţiile bilaterale dintre Kabul şi Washington în ultima vreme, preşedintele afgan Hamid Karzai va vizita totuşi Casa Albă pe 12 mai, a confirmat secretarul american de stat Hillary Clinton la postul CBS News .
"Şi aşteptăm nerăbdători această vizită. Îl considerăm un partener de încredere" , preciza oficialul american.
Casa Albă sugerase cu câteva zile în urmă că ar putea anula vizita lui Karzai din cauza unor afirmaţii deranjante ale acestuia.
Karzai a acuzat comunitatea internaţională că ar fi fraudat alegerile din Afganistan şi a ameninţat că se va alătura talibanilor, dacă SUA îl presează-
Afirmaţii ce l-au făcut pe fostul ambasador ONU în Afganistan, Peter Galbraith, să sugereze că Karzai are probleme cu drogurile.
Secretarul american al Apărăii, Robert Gates, l-a susţinut la rândul său pe Karzai descalificând ca stupide acuzaţiile lui Galbraith.



Liderii au dificultăţi în atingerea unui acord climatic global


Un alt eşec al efortului de a se ajunge la un acord pentru schimbarea climatică ar afecta capacitatea ONU de a acorda încălzirea globală, avertizat secretarul executiv al Convenţiei ONU pentru schimbare climatică, Yvo de Boer.
Referindu-se la summitul de la finele anului din Mexic, el preciza că este esenţial să se ajungă la "arhitectură funcţională" asupra principalelor probleme, inclusiv cum se reducă emisiile de carbon şi să se ajute statele sărace..
"Am ajuns la un acord la Bali (in 2007) şi puteam concluziona negocierile doi ani mai târziu la Copenhaga, dar nu am reuşit. Linia de finish s-a mutat la Cancun, şi nu aş fi surprins dacă linia finală în termeni de tratat ar ajunge în Africa de Sud în 2011?, arăta acesta pentru AFP.
Negociatorii climatici internaţionali s-au întâlnit timp de trei zile în capitala Germaniei, unde au ajuns de fapt în mare parte la concluzia că mai sunt necesare încă două întâlniri pentru a se pune punct unui acord final.
Boer a confirmat că se va mai organiza un summit la Bonn în august şi un altul în septembrie.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close