Antena 3 CNN Externe Revista presei. Abbas s-a răzgândit: vrea adoptarea raportului ONU. Hillary Clinton nu va mai candida la preşedinţia SUA. Lider al apartheid revine în politică

Revista presei. Abbas s-a răzgândit: vrea adoptarea raportului ONU. Hillary Clinton nu va mai candida la preşedinţia SUA. Lider al apartheid revine în politică

Revista presei. Abbas s-a răzgândit: vrea adoptarea raportului ONU. Hillary Clinton nu va mai candida la preşedinţia SUA. Lider al apartheid revine în politică
13 Oct 2009   •   04:33
Abbas s-a răzgândit: vrea adoptarea raportului ONU

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, încearcă să îşi salveze reputaţia şi a revenit asupra unei decizii anterioare, insistând acum pentru un vot asupra raportului ONU legat de războiul din Gaza.
Abbas s-a văzut aspru criticat de palestieni şi organizaţiile civile pentru decizia sa iniţială de a amâna votul. Acum cere o sesiune extraordinară a consiliului ONU pentru drepturile omului care să voteze pentru susţinerea raportului.
Acesta stabileşte că atât Israel, cât şi palestinienii se fac vinovaţi de crime de război, aminteşte The Guardian.
Adoptarea raportului este considerat primul pas în demararea eforturilor de pedepsire a celor vinovaţi de crime de război.
Abbas a renunţat la sprijinul său iniţal pentru votarea raportului, la presiunile SUA, operaţiunea urmând a se efectua în martie. Acum însă Abbas arată că decizia de amânare a fost luată deoarece nu exista un sprijin larg în cadrul consiliului, dar acum cere o şedinţă extraordinară.



Hillary Clinton susţine că nu va mai candida la preşedinţie

Fostul candidat democrat pentru intrarea în cursa prezidenţială americană şi actual secretar de stat Hillary Clinton a declarat că nu va mai candida pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

Fostul senator de New York a declarat pentru NBC că slujba este una excelentă, care o solicită non-stop şi aşteaptă cu nerăbdare pensionarea, ?la un moment dat?.

Clinton a pierdut nominalizarea din partea Partidului Democrat în 2008 în favoarea senatorului de Illinois Barack Obama. Ar fi de aşteptat ca dacă va decide să candideze o va face în 2016 când va avea 69 de ani, a calculat National Post.

Potrivit unor analişti, decizia lui Clinton este o supriză pentru democraţi, deoarece mulţi încă cred că acesteia i-a rămas ambiţia de a ajunge primul preşedinte-femeie al SUA.



Rusia va lansa 5 rachete balistice până la finele anului

Forţele rachetelor strategice ale Rusiei vor lansa cinci rachete balisitice intercontinentale până la finele anului, a anunţat generalul Andrei Şvaicenko. El a precizat că noile sisteme de rachete (Topol-M SS-27 Sickle şi RS-24 ICBM) vor reprezenta peste 80% din arsenalul forţei pe care o conduce până la finele 2016.
De asemenea, generalul arăta că va introduce în serviciu primul regiment al noilor rachete de nouă generaţie RS-24 ICBM în decembrie, RIA Novosti.
În aceeaşi lună expiră şi tratatul de control al armamentului, iar afirmaţiile sale sunt privite ca fiind o provocare deoarece vin înainte de sosirea la Moscova a secretarului de stat american, înlocuirea START fiind pe agendă.


Liderul apartheid Eugene Terre'Blanche revine în politică

Eugene Terre'Blanche, liderul apartheid din Africa de Sud, a revenit în politică şi a promis să revitalizeze Mişcarea de Rezistenţă Africană (AWB), de orientare nazistă.
"Ţara noastră este condusă de criminali care ucid şi fură. Acest pământ a fost cel mai bun, iar ei l-au ruinat?, arăta liderul ?arian?. El a promis unirea a 23 de grupuri de extremă dreaptă, iar lupta o va duce până la Haga pentru a cere dreptul la o republică separată, subliniază The Times.
Acesta a fost eliberat din închisoare în 2004, după ce a ispăşit şase ani pentru tentativă de crimă.


Premierul britanic, obligat să returneze statului 12.000 de lire

Premierul britanic Gordon Brown a fost forţat să înapoieze la bugetul de stat 12.000 de lire sterline din cheltuieli, după ce a devenit cea mai cunoscută victimă a noilor reguli impuse de un auditor extern, care a verificat bugetul parlamentului de la Londra. Anterior, cheltuielile parlamentarilor au fost supuse unui atent studiu, după ce s-a aflat că au fost decontat sume foarte mari şi nejustificat.
Imputarea acestei sume pentru premier se referă la perioada 2004-09.
Brown va trebui să înapoieze 10716,60 lire sterline folosite pe o perioadă de cinci ani pentru curăţeni, după ce a fost impusă o limită de 2000 de lire anul pentru curăţarea gemurilor, a rufelor sau acasă, alte 302 lire pentru activităţi de grădinărit şi 1400 de lire pentru o lucrare de decorare facturată de două ori, scrie The Guardian.
Noile reguli privind cheltuielile au fost stabilite de Sir Thomas Legg, care a precizat însă că premierul a respectat regulile care erau în vigoare la data efectuării cheltuielilor şi descoperirile sale nu implică aluzii la adresa conduitei sau motivaţiilor parlamentarilor, care trebuie să returneze sume statului.
Cancelarul Alistair Darling trebuie să restituie 554 lire.


China face propriul 'Pentagon' pentru a găzdui.. un centru comercial

O copie de circa 160 milioane de euro a Pentagonului este construită în China pentru a găzdui un centru comercial în Shanghai. Mall-ul sub formă de Pentagon se spune că va fi mai mare decât sediul din Virginia al departamentului apărării al SUA, întânzându-se pe circa 30 de hectare, comentează The Telegraph.
Locaţia acestui este la 40 de minute de centrul Shanghai-ului şi se speră că va deschis anul viitor.
"Proiectul a fost demarat în 2003, iar acum mai este de lucru doar la acoperişul?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close