Antena 3 CNN Externe "Revenirea" lui Vladimir Putin încinge spiritele. Atacuri în forţă ale rebelilor pro-ruşi, pe frontul din Ucraina

"Revenirea" lui Vladimir Putin încinge spiritele. Atacuri în forţă ale rebelilor pro-ruşi, pe frontul din Ucraina

image.jpg
de O.P.    |    17 Mar 2015   •   07:12

 Cel puţin un soldat ucrainean a murit ieri, după ce rebelii pro-ruşi au atacat în forţă mai multe puncte-cheie în regiunile Doneţk şi Luhansk. Premierul ucrainean a cerut plasarea forţelor armate în stare de alertă, în timp ce preşedintele ucrainean a înaintat Parlamentului proiectele de lege ce acordă mai multă autonomie teritoriilor controlate de separatişti, respectând, astfel, acordul de la Minsk.

În pofida armistiţiului de la Minsk, în jurul aeroportului Doneţk se dau bătălii grele. Cel puţin un soldat ucrainean a murit în schimbul de focuri, după ce rebelii au lansat atacuri cu arme de foc şi lansatoare de grenade. Secesioniştii susţin că forţele Kievului au încălcat armistiţiul.

Un accident provocat de un blindat ucrainean a provocat o revoltă într-un oraş din regiunea Doneţk. Vehiculul a derapat, a ieşit de pe drum, a lovit mortal o fată de 8 ani şi a rănit-o pe mătuşa acesteia.

Soldaţii ucraineni care conduceau blindatul au fost atacaţi de mulţime, în timp ce erau scoşi din localitate.

Localnicii au continuat să protesteze în mijlocul străzii şi să incendieze cauciucuri. Autorităţile de la Kiev susţin că cei vinovaţi se află deja în arest şi îi avertizează pe localnici că poliţiştii sunt pregătiţi să riposteze dacă vor fi atacaţi cu arme de foc.

În acest timp, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, s-a aflat în vizită la Berlin, unde a avut o întrevedere cu Angela Merkel. Cancelarul german a declarat că re-aducerea peninsulei Crimeea la Ucraina rămâne un obiectiv important al Germaniei. De altfel, şi Uniunea Europeană a transmis o declaraţie prin care cere statelor ONU să nu recunoască anexarea regiunii de către Rusia.

Şi relaţiile ruso-americane par mai tensionate ca oricând. Washingtonul a acuzat Moscova de reprimarea minorităţilor etnice din Crimeea şi a ameninţat cu noi sancţiuni. În replică, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei de Stat ruse a calificat ţările baltice, Polonia şi România drept un "grup de ţări cu comportament agresiv" care aproape dictează marilor state europene agenda referitoare la Rusia.


×
Subiecte în articol: Ucraina Proteste Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close