Antena 3 CNN Externe Reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE. În discuţie, Georgia, Afganistan, Kosovo

Reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE. În discuţie, Georgia, Afganistan, Kosovo

Reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE. În discuţie, Georgia, Afganistan, Kosovo
04 Dec 2008   •   08:39

Joi dimineaţă se deschid la Helsinki lucrările celei de-a şaisprezecea reuniuni a Consiliului Ministerial al OSCE, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa. Discuţiile se vor axa în special pe actuala situaţie din Georgia. România este reprezentată la reuniune de ministrul de externe, Lazăr Comănescu.
Miniştrii din cele 56 de ţări membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa speră să ajungă la un acord privind criza georgiană. Ei vor lua în discuţie şi prezenţa OSCE în mica ţară din Caucaz. Preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei, şeful diplomaţiei finlandeze Alexander Stubb, a declarat că miniştrii de externe se vor concentra asupra strategiilor de prevenire a conflictelor şi sporirea securităţii în Europa.
?Există deja câteva propuneri, una venită din partea preşedintelui Medvedev, cealaltă din partea preşedintelui Sarkozy. De aceea m-am gândit că este o idee bună să discutăm despre securitatea europeană în acest cadru, şi vreau să subliniez clar, în cadrul reuniunii OSCE.?
Printre alte teme ce vor fi abordate în cadrul întâlnirii se numără situaţia din Afganistan, Kosovo şi soluţionarea unor conflicte mai vechi, cum ar fi cel din Nagorno - Karabah. Reuniunea, care va dura două zile, marchează încheierea mandatului preşedinţiei Finlandei şi preluarea acesteia de către Grecia, pentru anul 2009.
Antena 3

×
Subiecte în articol: OSCE reuniune Helsinki Finlanda
Parteneri
x close