Antena 3 CNN Externe Reţele de falsificatori români arestate în Italia

Reţele de falsificatori români arestate în Italia

Reţele de falsificatori români arestate în Italia
11 Iul 2007   •   11:17

Cele două reţele de români care clonau cărţi de credit în întreaga Europă au fost arestate în Italia. În afara celor 15 persoane arestate, alte 15 au fost denunţate, iar autorităţile au confiscat circa 500 de cărţi de credit clonate, ca şi multe dispozitive pentru modificarea frauduloasă a bancomatelor şi terminalelor POS, ca şi mai multe computere în care erau instalate programe folosite în activităţile ilicite. Arestările şi cele 34 de percheziţii au avut loc în toată Italia, în regiunile Lombardia, Lazio, Abruzzo, Piemonte şi Puglia, informează Mediafax.

Anchetele, demarate în urma unei sesizări a unui comerciant din Cagliari (Sardinia), au dezvăluit faptul că unele cărţi de credit clonate fuseseră folosite în restaurante de lux, ca şi în magazine şi centre de închiriere autoturisme din provincia Milano, de către persoane care, odată identificate, au fost plasate sub supraveghere.

Interceptările telefonice au dus la descoperirea celor două reţele infracţionale, compuse în special din români, care activau pe tot teritoriul Italiei, având ramificaţii şi în Spania, Franţa, Marea Britanie, Germania, România şi Olanda. Aceste celule menţineau legătura între ele şi clonau cărţi de credit, însă practicau şi traficul de droguri.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close