Antena 3 CNN Externe Resturile animale ar putea fi folosite în circuitul industrial

Resturile animale ar putea fi folosite în circuitul industrial

Resturile animale ar putea fi folosite în circuitul industrial
10 Iun 2008   •   18:22

Grăsimile, oasele şi intestinele animale care sunt interzise sectorului alimentar ar putea intra în circuitul industrial. Propunerea aparţine Comisiei Europene şi se referă la cele peste 16 milioane de tone de resturi animale produse anual de abatoarele şi centrele de exploatare agricolă din Uniunea Europeană. Potrivit AFP, Comisia menţine şi acum interdicţia de a folosi aceste produse în hrana animalelor care intră mai apoi în alimentaţia umană.

O parte a resturilor animale, contaminate de boli cum ar fi cea a vacii nebune, trebuie distruse obligatoriu. Incinerarea ajută însă în producerea de energie, susţine Comisia. Mai rămân 14 milioane de tone de produse de origine animală, care pot fi folosite în alte scopuri decât pentru industria alimentară: în industria produselor de piele, a instrumentelor de diagnostic sau pentru fabricarea produselor cosmetice.

Anumite resturi ar putea fi utilizate pentru hrana animalelor sălbatice, spun experţii. Proiectul de lege supus dezbaterii marţi în Parlamentul European are în vedere punerea în acord a acestui sector cu legile privind mediul şi domeniul sanitar.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close