Antena 3 CNN Externe Restricţiile din aeroporturi alungă pasagerii

Restricţiile din aeroporturi alungă pasagerii

Restricţiile din aeroporturi alungă pasagerii
27 Feb 2007   •   14:13

Măsurile de securitate de pe aeroporturile europene au diminuat transportul aerian cu un sfert. Călătorii sunt agasaţi de controlul amănunţit al bagajelor şi de faptul că le sunt confiscate lichidele. Asociaţia profesională a operatorilor de aeroporturi face demersuri la Comisia Europeană să amâne controlul bagajelor de mână, o altă măsură de securitate, care urmează să se aplice din luna mai.

Oficiali ai asociaţiei profesionale a operatorilor de aeroporturi consideră că alte reguli de securitate impuse călătorilor vor avea un efect negativ asupra activităţii companiilor de aviaţie. Deja, cei care preferau avionul ca mijloc de transport, preferă trenul sau maşina ca să ajungă la destinaţie. Din noiembrie, nu mai au voie să aibă în bagaje lichide mai mari de 100 de mililitri, indiferent că este vorba de parfum sau suc. Şi înainte să urce ân avion sunt rugaţi să îşi scoată chiar şi cureaua.

Peste peste două luni, bagajul de mână trebuie să aibă dimensiuni stricte - 56 de centimetri lungime şi 25 de centimetri lungime şi va fi controlat amănunţit. Ceea ce va genera multe discuţii, consideră reprezentanţii asociaţiei aeroporturilor. Şi îi va afecta ân special pe cei care zboară între continente, pentru că regulile nu sunt unitare.
Asociaţia operatorilor de aeroporturi reprezintă aproape 1.700 de aeroporturi din 178 de ţări.

Antena 3

×
Parteneri
x close