Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Lovitură dură pentru Traian Băsescu. Se va întâmpla înainte de Revelion!

Lovitură dură pentru Traian Băsescu. Se va întâmpla înainte de Revelion!

o_1b4vo3dspr6815qq1ksml9h1hi38.jpg
27 Dec 2016   •   10:59

Noul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat luni seara, pe 26 decembrie, la ProTV Chisinau, ca-l va lipsi pe fostul lider de la Cotroceni, Traian Basescu, de cetatenia moldoveneasca pana la Revelion.

Dodon a spus ca va anula decretul semnat de predecesorul sau, Nicolae Timofti, prin care lui Traian Basescu i-a fost acordata cetatenia Republicii Moldova, pana de Anul Nou.

"Acest decret, care a fost semnat cu incalcarea legislatiei - toate avizele de la toate institutiile au fost negative, decretul a fost emis cu incalcarea legislatiei - de aceea acest decret pana la Anul Nou va fi anulat", a declarat Igor Dodon, potrivit stiripesurse.ro.

Sursa citata aminteste ca pe 20 octombrie Curtea Constitutionala de la Chisinau a respins sesizarea prin care liderul socialistilor, Igor Dodon, a incercat sa obtina anularea decretului presedintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetateniei Republicii Moldova fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu. 

Pe 3 noiembrie, Traian Basescu si sotia sa, Maria, au depus juramantul de cetateni ai Republicii Moldova la Ambasada de la Bucuresti, iar pe 13 noiembrie au votat in cadrul alegerilor prezidentiale.

×
Subiecte în articol: igor dodon cetatenie retragere
Citește mai multe din Republica Moldova
» Vezi toate știrile din Republica Moldova
Cele mai noi știri
Parteneri
x close