Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Igor Dodon, revoltă asupra militarilor care nu l-au ascultat. Decizia liderului moldovean

Igor Dodon, revoltă asupra militarilor care nu l-au ascultat. Decizia liderului moldovean

o_1bpgjsv7u1j69ddc1e5ci7k1jvb8.jpeg
Foto: Facebook/Igor Dodon
08 Sep 2017   •   14:29

Igor Dodon, preşedintele Republici Moldovei, suţine o şedinţă informativă despre participarea efectivului Armatei Naţionale la exerciţiile militare NATO din Ucraina, potrivit Unimedia.

Această măsură a fost luată în urma unui conflict între Dodon şi Guvern în privinţa participării unui efectiv al Armatei Naţionale la o serie de exerciţii militare NATO din Ucraina.

Guvernul de la Chişinău a decis anterior să trimită trupe moldovene la exerciţii militare NATO ce vor avea loc în Ucraina, în pofida deciziei preşedintelui de a interzice acest lucru pe motiv că Republica Moldova este un stat neutru şi trebui să îşi păstreze această poziţie. Dodon deţine de asemenea şi funcţia de comandant suprem al forţelor armate.

Preşedintele moldovean a ţinut vineri o şedinţă informativă pentru a anunţa semnarea unui ordin prin care militarii moldoveni vor avea nevoie de aprobarea comandantului suprem al forţelor armate pentru a participa la orice tip de exerciţii, instruiri, studii, misiuni, în străinătate.

 

 

×
Subiecte în articol: igor dodon revolta militari Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close