Antena 3 CNN Externe Republica Moldova, în pragul foametei. Oficialii neagă

Republica Moldova, în pragul foametei. Oficialii neagă

Republica Moldova, în pragul foametei. Oficialii neagă
15 Aug 2007   •   11:09

BBC News relatează miercuri în ediţia online că Republica Moldova a ajuns în pragul foametei, din cauza secetei. Pierderile provocate de secetă se ridică la un miliard de dolari, sumă egală cu bugetul de stat al Republicii Moldova, susţine aceeaşi sursă. Informaţia este respinsă însă de autorităţile de la Chişinău.

Seceta fără precedent înregistrată în această vară în Republica Moldova a generat temeri în legătură cu faptul că ţara s-ar afla în pragul foametei, precizează BBC. Autorităţile de la Chişinău recunosc faptul că numeroşi agricultori sunt ameninţaţi cu falimentul din cauza secetei, dar neagă ipoteza că Republica Moldova ar fi ameninţată de foamete.

Guvernul a solicitat ajutor extern, sub formă de ajutor financiar sau alimentar, pentru a evita o accentuare a crizei. Premierul moldovean Vasile Tarlev a declarat că a luat măsurile necesare pentru a evita, în primul rând, un deficit de pâine pe piaţă. Şeful executivului a precizat că a încheiat contracte în acest sens cu mai multe ţări, printre care Kazahstan, Ucraina şi Rusia. Experţii moldoveni neagă, la rândul lor, posibilitatea apariţiei foametei în ţară, dar recunosc că seceta ar putea determina majorarea preţului la alimente.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close