Antena 3 CNN Externe Replică la navele americane din Marea Neagră. Rusia trimite bombardiere în Venezuela

Replică la navele americane din Marea Neagră. Rusia trimite bombardiere în Venezuela

Replică la navele americane din Marea Neagră. Rusia trimite bombardiere în Venezuela
11 Sep 2008   •   10:54

Noi tensiuni între Rusia şi Statele Unite. Două bombardiere strategice ruseşti au aterizat miercuri pe un aerodrom din Venezuela, ţară aflată foarte aproape de Statele Unite. Moscova pretinde că este vorba doar de câteva antrenamente. Analiştii militari cred însă că manevra este o replică la navele de război trimise de americani în Marea Neagră. Cel mai bucuros de venirea ruşilor a fost chiar preşedintele Venezuelei. Cunoscut pentru sentimentele sale antiamericane, Chavez nu a ratat ocazia de a-i lua peste picior pe aceştia.

„Ca să îi doară pe yankei.” a spus preşedintele Chavez, la anunţarea veştii că cele două bombardiere au aterizat în Venezuela.

Unul dintre aparate va fi pilotat chiar de către preşedintele venezuelean. Hugo Chavez l-a avertizat pe prietenul său, liderul cubanez Fidel Castro, să aibă grijă că va trece prin zonă. „Voi pilota unul dintre cele două avioane. Fidel, o să trec pe deasupra ta, la foarte mică înălţime.” a spus acesta.

Potrivit presei ruse, cele două bombardiere vor efectua timp de câteva zile zboruri de antrenament. Şi acesta nu este decât începutul. În noiembrie, Rusia va participa la o serie de aplicaţii militare alături de Venezuela.

Moscova susţine că manevrele nu au legătură cu războiul din Georgia. În timpul conflictului din Caucaz, Washingtonul a trimis câteva nave de război în Marea Neagră şi a livrat Georgiei mai multe transporturi cu ajutoare umanitare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close