Patrick Stuebing, din Leipzig, a susţinut că atât el, cât şi sora sa au dreptul de a-şi întemeia o familie împreună, acuzând statul german că i-a violat drepturile după ce l-a condamnat la 14 luni de închisoare, în 2005.
Stuebing şi sora sa, Susan Karolewski, au făcut patru copii împreună, dintre care doi s-au născut cu handicap. Susan Karolewski nu a fost condamnată, pentru că suferă la rândul ei de un handicap mental.
Patrick Stuebing îşi dorea ca legea să fie schimbată în Germania după modelul francez, turc sau japonez, unde incestul între adulţi care consimt să aibă o relaţie nu este incriminat.
Stuebing, născut în 1976, a crescut la o casă de copii, fiind adoptat la vârsta de trei ani. Acesta şi-a cunoscut sora abia când a împlinit 18 ani şi a putut lua legătura cu rudele sale de sânge.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a susţinut că incestul poate fi incriminat "pentru a proteja căsnicia şi familia", adăugând în hotărâre că "relaţiile incestuase prezintă un risc crescut de naştere a unor copii cu handicap".
Avocaţii cuplului au susţinut, însă, că riscuri similare apar şi în cazul persoanelor handicapate sau ale femeilor în vârstă care fac copii, în cazul acestora neexistând o lege care să-i împiedice să se reproducă, precizează Jurnalul Naţional.