Antena 3 CNN Externe Regiunea Suceava-Vaslui e cea mai săracă din UE

Regiunea Suceava-Vaslui e cea mai săracă din UE

Regiunea Suceava-Vaslui e cea mai săracă din UE
20 Feb 2007   •   13:55

Şapte din cele 8 regiuni economice româneşti sunt în topul zonelor sărace din spaţiul comunitar. Aşa susţine un raport dat publicităţii de Institutul de Statistică al Comisiei Europene, întocmit pe baza datelor strânse acum 3 ani. Raportul Eurostat arată că regiunea nord-est, cu judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui e cea mai săracă din Europa. Aici venitul pe cap de locuitor e estimat la doar 24% din media nivelului Uniunii. Alte 6 regiuni româneşti se află pe lista celor mai sărace 15 regiuni din spaţiul comunitar. Au un venit pe cap de locuitor cuprins între 28 şi 39% din media europeană.

Din cele 8 regiuni ale României, doar Bucureştiul nu se află pe listă. La polul opus, regiunea Londrei e cea mai bogată din Europa, cu un venit pe cap de locuitor de 3 ori mai mare faţă de media Uniunii. Londra e urmată de Luxemburg şi de Bruxelles cu un venit reprezentând 251, respectiv 248 % din media comunitară.

În topul primelor 15 zone economice bogate ale Uniunii se află doar o singură regiune dintr-o ţară fostă comunistă, Praga, din Cehia, unde venitul reprezintă 157% din media europeană.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close