Antena 3 CNN Externe Regele Charles al III-lea i-a cerut sprijin unui preot de la Muntele Athos după ce a fost diagnosticat cu cancer

Regele Charles al III-lea i-a cerut sprijin unui preot de la Muntele Athos după ce a fost diagnosticat cu cancer

Arhimandritul grec Efrem Vatopedinul de la biserica din Muntele Athos i-ar fi oferit Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii sfaturi spirituale și rugăciuni după ce monarhul i le-ar fi solicitat în urma diagnosticării sale cu cancer.

regele charles
Regele Charles al III-lea i-a cerut rugăciuni unui preot de la Muntele Athos după ce a fost diagnosticat cu cancer Sursa foto: profimedia | doxologia.ro |Pr. Silviu Cluci
de Ioana Mircea    |    27 Feb 2024   •   10:08

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a apelat la Arhimandritul grec Efrem Vatopedinul pentru sprijin spiritual în lupta sa cu o formă de cancer, potrivit unui călugăr de la Muntele Athos.

Monarhul britanic, care a urcat pe tron acum 17 luni, a primit diagnosticul de cancer în timp ce era tratat pentru o prostată mărită benignă. Prietenia de lungă durată dintre Regele Charles și starețul Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos a devenit și mai profundă în aceste momente dificile.

Arhimandritul Efrem Vatopedinul, care are o relație de prietenie de 25 de ani cu monarhul, a dezvăluit că acesta l-a contactat după primirea diagnosticului, căutând "rugăciuni și cuvinte îmbărbătătoare pentru a depăși dificultățile”.

"Charles are o sofisticare spirituală, o viață spirituală. Da, am vorbit încă de la diagnosticare și cred că va depăși încercarea", a mărturisit părintele Efrem.

Povestea de prietenie dintre Regele Charles și starețul de pe Muntele Athos a început în 1998, iar de atunci, monarhul a vizitat comunitatea monahală de cel puțin opt ori. Legătura lor s-a consolidat în special după decesul Prințesei Diana în 1997.

"Avem o relație foarte bună”, a adăugat starețul, dezvăluind că Regele Charles are acum propriile camere rezervate la Mânăstirea Vatopedi.

Surse apropiate de Regele Charles au declarat că acesta apreciază meditația, rugăciunea și urmarea unor ritualuri străvechi, inclusiv obiceiul de a se trezi la 4 dimineața pentru a participa la Liturghie, potrivit marca.com.

×
Subiecte în articol: Regele Charles al III-lea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close