Antena 3 CNN Externe Regele Charles i-a trimis un mesaj lui Donald Trump, după tentativa de asasinat

Regele Charles i-a trimis un mesaj lui Donald Trump, după tentativa de asasinat

Donald Trump Regele Charles
Donald Trump, alături de Regele Charles al III-lea al Marii Britanii. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2024   •   17:09

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii i-a scris în privat fostului președinte american Donald Trump, după ce a supraviețuit unei tentative de asasinat, a transmis Palatul Buckingham, potrivit BBC.

Mesajul a fost transmis duminică prin intermediul ambasadei Marii Britanii la Washington DC. Conținutul scrisorii nu a fost făcut public, dar BBC notează că sentimentele sunt în concordanță cu cele comunicate de premier în weekend.

Donald Trump a supraviețuit unei împușcături în timp ce vorbea la un miting în Butler, Pennsylvania, sâmbătă.

Premierul Sir Keir Starmer s-a declarat „îngrozit” de atac. Într-o convorbire cu fostul președinte al SUA duminică după-amiază, Sir Keir și-a exprimat condoleanțe pentru victime și familiile acestora și i-a urat lui Trump și celor răniți o recuperare rapidă.

Fostul președinte Trump a fost împușcat în ureche când un bărbat înarmat a deschis focul la mitingul din Pennsylvania. Un spectator a murit, iar alți doi au fost grav răniți. Suspectul, Thomas Matthew Crooks, a fost împușcat mortal la fața locului.

Donald Trump, care a ridicat pumnul spre mulțime în timp ce sângera după împușcătură, a declarat pentru New York Post că „ar fi trebuit să fie mort”. Fostul preşedinte Trump a fost împuşcat în ureche.

El va vorbi săptămâna aceasta la Convenția Națională Republicană din Milwaukee, Wisconsin, unde urmează să fie confirmat oficial drept candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Donald Trump spune că și-a rescris discursul în urma împușcăturii, informează BBC.

În 2019, în calitate de Prinț de Wales, Charles i-a găzduit pe președintele de atunci Trump și pe soția sa Melania pentru ceaiul de după-amiază la Clarence House în timpul unui summit NATO de la Londra.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close