Antena 3 CNN Externe Reducerea imigranţilor lasă britanicii fără căpşuni

Reducerea imigranţilor lasă britanicii fără căpşuni

Reducerea imigranţilor lasă britanicii fără căpşuni
11 Iun 2007   •   09:04

O mare parte din recolta de căpşuni a Marii Britanii nu va putea fi culeasă din cauza restricţiilor care au fost aplicate muncitorilor sezonieri din afara UE care doresc să ajungă în această ţară, informează BBC. Fermierii britanici afirmă că se confruntă cu dificultăţi tot mai mari în atragerera muncitorilor sezonieri, după extinderea UE din 2004. "După ce ai cheltuit o mulţime de timp şi bani şi ai depus efort în pregătirea şi creşterea culturilor, să nu le poţi culege este o batjocură totală. Am pierdut multe fructe anul trecut şi aceasta se va întâmpla şi anul acesta dacă nu aducem studenţi aici", a declarat un fermier, citat de Mediafax.

Agricultorii cer Guvernului de la Londra să majoreze numărul de muncitori sezonieri care pot fi aduşi în ţară, în timp ce Ministerul de Interne susţine că fermierii ar trebui să se orienteze către muncitori provenind din zone mai apropiate de Marea Britanie.

Planul pentru muncitorii sezonieri din agricultură a fost limitat în 2005 de la 25.000 la 16.250 de persoane. Din 2008 numai muncitorii din România şi Bulgaria ar putea lucra în baza acestor reglementări.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close