Antena 3 CNN Externe Redactorul-şef care a dezvăluit dispariţia Arctic Sea şi-a dat demisia şi a fugit din Rusia

Redactorul-şef care a dezvăluit dispariţia Arctic Sea şi-a dat demisia şi a fugit din Rusia

Redactorul-şef care a dezvăluit dispariţia Arctic Sea şi-a dat demisia şi a fugit din Rusia
04 Sep 2009   •   11:06


Mihail Voitenko, redactorul-şef al buletinului maritim Sovfraht, care a dezvăluit dispariţia cargoului Arctic Sea, a demisionat din funcţie, părăsind Rusia, anunţă AFP.

"Într-o conversaţie telefonică, Mihail (Voitenko) şi-a anunţat demisia (...) în legătură cu afirmaţiile contradictorii privind misterioasa sa dispariţie", a anunţat compania Sovfraht pe site-ul său. În plus oficialii companiei susţin că expertul rus ar fi afirmat că "s-a săturat să mintă pe toată lumea".

Voitenko a părăsit Rusia pentru că se temea pentru securitatea sa. Acesta susţinea că a fost "avertizat" în legătură cu faptul că "persoane foarte serioase", care s-ar afla în spatele dispariţiei Arctic Sea, ar urma să se răzbune pe el.

Povestea Arctic Sea a început după ce nava a părăsit un port finlandez pe 23 iulie şi a dispărut la scurt timp. Mai mult de 20 de ţări, în cooperare cu Interpoul au participat la căutarea navei ce transporta o încărcătură de cherestea în valoare de peste un milion de euro. Echipajului vasului sub drapel maltez şi deţinut de o companie rusească avea cursul stabilit spre Africa.

Unii experţi cred că Arctic Sea nu transporta doar lemn finlandez, aşa cum s-a afirmat, ci şi arme sau chiar droguri. S-a emis chiar ipoteza că răpirea ar fi doar un episod din luptele pentru putere între clanurile rivale de la Moscova, iar Kremlinul ar fi fost nevoit să intervină pentru a preveni un scandal internaţional.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
x close