Antena 3 CNN Externe Record. Cursă în jurul lumii în elicopter

Record. Cursă în jurul lumii în elicopter

Record. Cursă în jurul lumii în elicopter
18 Mai 2007   •   10:42

Doi piloţi britanici vor să intre în Cartea Recordurilor pentru o cursă în jurul lumii la bordul unui elicopter. Performanţa celor doi temerari presupune înconjurul globul de la un pol la celălalt. Britanicii mai au doar câteva zile ca să ajungă la punctul din care şi-au început călătoria.

Jennifer Murray şi Colin Bodill au pornit în jurul lumii acum mai bine de 160 de zile, din statul american Texas. Au parcurs cu elicopterul 65 de mii de kilometri, trecând pe la Polul Sud şi pe la Polul Nord. Acum se află la New York, unde au luat o pauză înainte de a parcurge ultima parte a traseului, până în Texas. Cei doi sunt aşteptaţi aici săptămâna viitoare. Deşi vremea n-a ţinut mereu cu ei şi au avut parte de condiţii vitrege, britanicii au savurat zilele petrecute la Poli. Călătoria în jurul globului a fost şi un adevărat test de rezistenţă.

?Am avut vreme foarte rea în zonele polare mai ales, darşi în timpul călătoriei prin America de Sud. Deci, toată chestia asta e un fel de luptă. Nu e ca o plimbare prin parc, dar măcar de data aceasta am scăpat fără să ne prăbuşim şi e minunat, a declarat unul dintre piloţi?.

Nu e prima dată când Jenniferşi Colin încearcă să stabilească acest record. Acum patru ani, au pornit pe acelaşi traseu, tot la bordul unui elicopter. S-au prăbuşit la scurt timp de la începerea călătorie, dar au scăpat cu viaţă. Piloţi de o viaţă, cei doi britanici nu s-au speriatşi acum sunt pe cale să intre în Cartea Recordurilor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close