Antena 3 CNN Externe Reconstrucţie Irak - Fonduri deturnate

Reconstrucţie Irak - Fonduri deturnate

Reconstrucţie Irak - Fonduri deturnate
07 Feb 2007   •   23:27

Magistraţii instanţei supreme vor judeca, vineri, contestaţia omului de afaceri Michael Morris, arestat la Bucureşti într-un caz de fraudă investigat de FBI. Recursul lui Michael Morris împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care a admis propunerea de arestare în vedere a extrădării acuzatului, va fi luată în discuţie de Înalta Curte de Casaţei şi Justiţie de la Bucureşti. Decizia instanţei supreme va fi definitivă.

Omul de afaceri american, Michael Morris, acuzat de escrocherie în dosarul privind reconstrucţia Irakului, a fost arestat în România, pentru 30 de zile, în urma unei solicitări venite de la autorităţile americane. Michael Morris este acuzat de complicitate la luare de mită.
Cetăţeanul american care locuieşte în România se află pe lista acuzaţilor într-un caz de deturnare de fonduri pentru reconstrucţia Irakului. 8,6 milioane de dolari au fost direcţionaţi către Seymour Morris Jr., care deţine o afacere cu servicii financiare, cu sediul în Cipru.

3 ofiţeri în rezervă şi 2 civili americani sunt acuzaţi că au deturnat către omul de afaceri fonduri pentru reconstrucţia Irakului, în schimbul unor sume de bani, proprietăţi, autovehicule şi bijuterii. Cei trei militari în rezervă erau responsabili de supravegherea modului în care Autoritatea Provizorie a Coaliţiei din Irak cheltuia banii alocaţi pentru procesul de reconstrucţie a ţării - 2,1 miliarde de dolari.
Statele Unite încerarcă acum să obţină extrădarea cetăţeanului american.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close