Antena 3 CNN Externe Recep Tayyip Erdogan: Complotul împotriva guvernului a fost dejucat

Recep Tayyip Erdogan: Complotul împotriva guvernului a fost dejucat

Recep Tayyip Erdogan: Complotul împotriva guvernului a fost dejucat
Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Iun 2013   •   18:27

„Complotul” pus la cale împotriva guvernului turc de către protestatarii care au ocupat străzile timp de peste două săptămâni a fost „dejucat” datorită mobilizării susţinătorilor săi, a declarat, marţi, premierul turc Recep Tayyip Erdogan, informează AFP, citată de Agerpres.

„Populaţia a dejucat acest complot strângându-se cu sutele de mii” la mitinguri organizate de Partidul Justiţiei şi Dezvoltării la sfârşitul săptămânii trecute la Ankara şi Istanbul, a precizat premierul Erdogan, în cadrul discursului său săptămânal adresat membrilor AKP din parlament.

Premierul turc a adăugat că „poporul şi guvernul au dejucat acest complot” şi a continuat spunând că mitingul de susţinere reprezintă „imaginea reală” a Turciei.

Erdogan consideră că evenimentele petrecute în ultimele săptămâni în Istanbul şi în restul oraşelor din Turcia au fost organizate de „trădători şi complicii lor din străinătate”.

„Acest complot a fost dejucat, acest scenariu a fost aruncat la coşul de gunoi înainte de a pus în aplicare”, a afirmat şeful guvernului turc.

De asemenea, Erdogan le-a luat din nou apărarea forţelor de poliţie, extrem de criticate pentru brutalitatea lor împotriva protestatarilor.

În opinia lui Erdogan, poliţia „a trecut testul democraţiei”.

„Vom consolida în continuare forţele de poliţie. Vom creşte capacitatea lor de intervenţie”, a adăugat el.

Erdogan a încheiat anunţând că AKP intenţionează să organizeze noi mitinguri de mare amploare, începând de vineri, în alte trei oraşe din Turcia, plasate sub semnul apărării regimului.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close