Antena 3 CNN Externe Reacția Rusiei după propunerea lui Zelenski de a-l schimba pe Medvedchuk cu prizonierii de război: ”Oficialii de la Kiev că ar putea ajunge într-o zi pe listele de schimb”

Reacția Rusiei după propunerea lui Zelenski de a-l schimba pe Medvedchuk cu prizonierii de război: ”Oficialii de la Kiev că ar putea ajunge într-o zi pe listele de schimb”

Rusia a reacționat, după propunerea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a-l schimba pe oligarhul Viktor Medvedchuk cu prizonierii de război, avertizând că oficialii de la Kiev ar putea ajunge și ei, într-o zi, pe listele de schimb.

Dmitri Medvedev, Viktor Medvedchuk, Volodimir Zelenski
Reacția Rusiei după propunerea lui Zelenski de a-l schimba pe Medvedchuk cu prizonierii de război: ”Oficialii de la Kiev că ar putea ajunge într-o zi pe listele de schimb” Sursa foto: Colaj/ Hepta.ro + Facebook
de Cerasela Stafie    |    13 Apr 2022   •   17:05

Zelenski a spus că ar putea să-l schimbe pe Viktor Medvedchuk,politician pro-rus și unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, cu prizonierii de război ucraineni. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a transmis un răspuns dur.

Fostul președinte rus i-a sfătuit pe oficialii de la Kiev ”să încuie bine ușa noaptea, dacă nu vor să se regăsească pe o listă de persoane propuse pentru schimb.”

”Unii ciudați care se poziționează drept ”autorități ucrainene” au spus că doresc să-l facă pe Viktor Medvedchuk să mărturisească sub amenințarea armei, să-l condamne rapid pe motive presupuse corecte și apoi să-l schimbe cu prizonieri de război.Aceștia ar trebui să fie foarte atenți, să se uite în jur tot timpul și să țină ușa bine încuiată noaptea, dacă nu vor să se regăsească printre cei de schimbat”, a anunțat Medvedev pe canalul său Telegram, potrivit agenției de presă rusă de stat TASS.

Liderul de la Kiev a anunțat marți că Medvedchuk a fost reținut. El a publicat pe rețelelede socializare o fotografie cu un bărbat încătușat care arată ca apropiatul lui Putin. 

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că autenticitatea acestei fotografii urmează să fie verificată, temându-se că ar putea să fie falsă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close