Antena 3 CNN Externe Reacţia SUA la violenţele din Moldova: Oamenii să-şi păstreze sângele rece. După aceea, vom vedea

Reacţia SUA la violenţele din Moldova: Oamenii să-şi păstreze sângele rece. După aceea, vom vedea

Reacţia SUA la violenţele din Moldova: Oamenii să-şi păstreze sângele rece. După aceea, vom vedea
08 Apr 2009   •   00:56

Evenimentele din Republica Moldova, unde mii de manifestanţi contestă rezultatul alegerilor, au generat o reacţie şi din partea Statelor Unite. SUA au lansat marţi un apel la calm şi s-au arătat ?preocupaţi de orice formă de violenţă?, informează AFP.

"Suntem, desigur, preocupaţi de orice formă de violenţă", a declarat Robert Wood, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat. "Dorim ca oamenii să-şi păstreze sângele rece. După aceea, vom vedea", a adăugat el.

Robertz Wood a subliniat faptul că violenţa "nu este în interesul nimănui" şi a precizat că SUA încă evaluează rezultatul alegerilor din Republica Moldova.

"Asta nu face decât să se adauge tensiunilor dintr-o regiune care nu are nevoie de aşa ceva", a adăugat el.

Protestele din Chişinău au luat amploare, în cursul zilei de marţi. Trei oameni au murit şi câteva zeci de persoane au fost rănite în timpul violenţelor din centrul Chişinăului.

De asemenea, autorităţile din Republica Moldova au declanşat un război informaţional. O mare parte din site-urile de ştiri, precum şi o parte din blogurile de peste Prut au fost blocate, accesul la informaţie fiind îngrădit.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău s-au dat lupte de stradă. A fost spart un geam de la sediul preşedinţiei, o maşină de poliţie a fost distrusă de manifestanţi, Palatul Parlamentului a fost incendiat.

Protestul faţă de fraudele electorale a început luni. Tinerii au protestat până seara tarziu faţă de rezultatele alegerilor din 5 aprilie.

Protestatarii au cântat imnul României, au arborat steagul românesc şi au cerut repetarea alegerilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close