Antena 3 CNN Politică Donald Trump le cere americanilor unitate după tentativa de asasinat

Donald Trump le cere americanilor unitate după tentativa de asasinat

profimedia-0889617268
Donald Trump a spus că se roagă pentru recuperarea celor răniţi în tentativa de asasinat asupra sa. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2024   •   16:22

Este mai important ca oricând să fim uniţi, a transmis duminică Donald Trump, după tentativa de asasinat împotriva sa în timpul unui miting de campanie, relatează Reuters, citat de Agerpres. 

"În acest moment, este mai important ca niciodată să fim uniţi şi să ne arătăm adevăratul caracter ca americani, rămânând puternici şi hotărâţi", a scris Trump într-o postare pe reţeaua Truth Social.

El a mai spus că se roagă pentru recuperarea celor răniţi în tentativa de asasinat asupra sa.

"Vom păstra în inimă amintirea cetăţeanului care a fost ucis într-un mod atât de groaznic", a mai scris el.

Fostul liderul de la Casa Alba a afirmat de asemenea că este nerăbdător să se adreseze "marii noastre naţiuni" de la convenţia republicană de săptămâna viitoare de la Wisconsin, la sfârşitul căreia ar urma să fie nominalizat oficial drept candidat prezidenţial al Partidului Republican.

Este a doua sa postare de când a fost împuşcat şi rănit la un miting de campanie din Pennsylvania, sâmbătă.

Primele imagini cu Donald Trump, după tentativa de asasinat. Coboară din avion fără ajutor

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost văzut coborând din avion fără ajutor, la câteva ore după ce a scăpat de o tentativă de asasinat, conform unui video postat pe reţelele de socializare de directoarea sa adjunctă de comunicare.

Înregistrarea video îl arată pe Donald Trump într-un costum bleumarin şi cămaşă albă, fără cravată, coborând din avion. Urechea dreaptă, rănită de o împuşcătură, nu este vizibilă în imagini.

În timp ce coboară scările aeronavei, Donald Trump salută cu mâna.

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost rănit sâmbătă la ureche într-o tentativă de asasinat prin împuşcare în timpul unui miting electoral în Pennsylvania.

Presupusul trăgător şi un spectator au fost ucişi, iar alte două persoane au fost grav rănite.

A fost identificat atacatorul lui Donald Trump. Cine este cel care l-a împuşcat pe fostul preşedinte al SUA

FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca suspect în tentativa de asasinare, sâmbătă, a fostului preşedinte american Donald Trump la un miting de campanie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, Thomas Matthew Crooks, care nu avea acte asupra sa. Acesta a fost ucis de agenţii serviciului secret, după ce a tras cu arma asupra lui Donald Trump.

Suspectul a fost împuşcat şi ucis de Secret Service la câteva secunde după ce ar fi tras focuri de armă spre o scenă unde Trump ţinea un discurs la Butler, Pennsylvania. FBI a declarat că lucrează pentru a determina motivul atacului, în care un participant la miting a murit şi alţi doi spectatori au fost grav răniţi. Trump a fost împuşcat în vârful urechii.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close