Antena 3 CNN Externe Razele infraroşii, o nouă speranţă pentru persoanele cu deficienţe de auz

Razele infraroşii, o nouă speranţă pentru persoanele cu deficienţe de auz

1 minut de citit Publicat la 17:52 22 Noi 2008 Modificat la 17:52 22 Noi 2008
Razele infraroşii, o nouă speranţă pentru persoanele cu deficienţe de auz
Un implant care emite raze infraroşii în urechea internă este investigat de către cercetătorii americani.O echipă de cercetători de la Universitatea Northwestern, din Illinois vrea să demonstreze că nervii din ureche pot fi stimulaţi de undele de lumină.
Pentru pacienţii surzi, dezvoltarea implantelor cohleare a însemnat mult în ultimii ani. Implantul este constituit din aproximativ 20 de electrozi amplasaţi în urechea internă astfel încât să stimuleze direct nervii, dar acesta are minusuri întrucât utilizatorii nu pot să aprecieze muzica sau să comunice într-un mediu zgomotos. Acest lucru se datorează faptului că o ureche sănătoasă are peste 3000 de celule, care contribuie la o interpretare mai detaliată a sunetului. Doctorul Claus ? Peter Richter, cercetător la universitatea Northwestern, crede că un efect descoperit din întâmplare ar putea fi cheia unui implant mai performant.
Medicii care au folosit laserul pentru o procedură chirurghicală la nivelul urechii au descoperit că au putut stimula celulele nervoase pentru a trimite înapoi un mesaj electric creierului. Doctorul Richter bănuieşte că de acest lucru este responsabilă combinaţia dintre lumină şi căldură.
?Unul dintre aspectele foarte interesante, dacă implantul funcţionează, este precizia deosebită a laserului. Una dintre marile probleme ale implantelor cohleare este lipsa lor de precizie.? declară purtătorul de cuvânt al fondului caritabil RNID. El a mai adăugat: ?Aceasta ar putea fi o descoperire majoră, dar trebuie să ne aducem aminte că, dacă acest aparat funcţionează, timpul dintre demonstrarea acestui fapt şi realizarea sa efectivă ar fi semnificativ, poate chiar mai mult de 10 ani?.
Antena3.ro

×
Etichete: implant
x close