Antena 3 CNN Externe Războiul expulzărilor: Doi diplomaţi români de la Kiev ar putea fi trimişi în ţară

Războiul expulzărilor: Doi diplomaţi români de la Kiev ar putea fi trimişi în ţară

Războiul expulzărilor: Doi diplomaţi români de la Kiev ar putea fi trimişi în ţară
05 Mar 2009   •   17:35

Ministerul de Externe ucrainian a anunţat că va expulza doi diplomaţi români aflaţi la post la Kiev, în replică la decizia Bucureştiului de a trimite acasă doi reprezentanţi ai ambasadei ţării vecine. Ministrul apărării Iuri Ehanurov, citat de agenţia RBK, a declarat că ţara sa va da României un răspuns "adecvat".

Între timp, subofiţerului Floricel Achim, şi cetăţeanul bulgar, Marinov Zikolov, rămân în arest, după ce judecătorii au respins recursul avocaţilor celor doi.

Cei doi diplomaţi români care vor fi expulzaţi au fost anunţaţi deja de Ministerul ucrainean de Externe, potrivit presei din ţara vecină.

Ministerul român al afacerilor Externe nu a comentat informaţia apărută în presa ucraineană. De altfel, toate declaraţiile la acest nivel s-au făcut prin intermediul presei şi doar pe surse. Ministerul român al Afacerilor Externe nu dorit să comenteze nici informaţiile legate de expulzarea a doi diplomaţi ucraineni de la Bucureşti.

În acelaşi timp, la Bucureşti, subofiţerul Floricel Achim şi cetăţeanul bulgar Marinov Zikolov au fost din nou în faţa instanţei. Judecătorii au respins recursul celor doi, aşa că acuzaţii vor fi cercetaţi în continuare în arest.

Apărătoarea lui Floricel Achim a declarat la ieşirea din sala de judecată că are dubii asupra probelor aduse de procurori.

Scandalul a izbucnit pe 28 februarie, când Floricel Achim şi Marinov Zikolov au fost arestaţi preventiv de Curtea de Apel Bucureşti. Cei doi sunt acuzaţi de trădare prin transmitere de secrete şi spionaj. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2002-2007, subofiţerul MApN Achim Floricel ar fi procurat documente cu caracter secret de stat şi le-ar fi predat lui Marinov Zikolov,în schimbul unor sume de bani. Se pare că, ulterior, informaţiile ajungeau în Ucraina.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Kiev
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close