Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 250. Forțele rusești au lovit două remorchere la est de coridorul de cereale. Turcia, nou apel către Kremlin

Război în Ucraina, ziua 250. Forțele rusești au lovit două remorchere la est de coridorul de cereale. Turcia, nou apel către Kremlin

Redacția Antena 3 CNN
16 minute de citit Publicat la 18:10 31 Oct 2022 Modificat la 23:59 31 Oct 2022

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Zelenski i-a transmis lui Guterres că Ucraina vrea menţinerea Acordului privind cerealele
  • SUA au calificat luni drept ''extorcare colectivă'' cererea pe care Moscova a adresat-o Ucrainei de a nu utiliza culoarul destinat exporturilor de cereale în scopuri militare
  • Turcia cere Rusiei să reanalizeze decizia de suspendare a acordului privind cerealele
  • Forțele rusești au lovit două remorchere la est de coridorul de cereale, doi morți
  • Londra avertizează Moscova cu privire la consecințele utilizării armelor atomice în Ucraina
  • Joe Biden a ridicat tonul la Volodimir Zelenski într-o discuție telefonică: "Poporul american a fost destul de generos!"
  • Guvernul de la Chișinău condamnă bombardamentele Moscovei în Ucraina după ce o rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova
  • Avertisment de la Moscova după ce mai multe nave au ridicat ancora din porturile ucrainene
  • Kremlinul reacționează după ce presa a scris că spionii ruși au furat informații din telefonul fostului premier britanic
  • "Războiul se apropie de frontierele României", avertizează analistul militar Radu Tudor
  • Mai multe nave cu grâu au părăsit porturile ucrainene după ce Rusia s-a retras din acordul cerealier
  • O rachetă rusească, deviată de Ucraina, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova
  • Sute de mii de apartamente fără curent, după atacul aerian asupra Kievului
  • Sute de nave cu cereale din Ucraina sunt blocate. Rusia s-a retras din acordul de export

Update 21:35 Preşedintele Volodimir Zelenski i-a transmis luni seară secretarului general al Naţiunilor Unite că Ucraina vrea menţinerea Acordului privind exporturile de cereale pe Marea Neagră, suspendat de Rusia din cauza unor atacuri asupra unor nave militare, în Sevastopol.

"Am vorbit cu secretarul general ONU, Antonio Guterres. I-am confirmat angajamentul privind Acordul cerealelor. Noi suntem pregătiţi să rămânem un garant al securităţii alimentare globale", a declarat Volodimir Zelenski, prin Twitter, potrivit cotidianului Le Monde.

De altfel, Zelenski a declarat că l-a informat pe Guterres despre "consecinţele" "terorii atacurilor cu rachete şi şantajului nuclear al Rusiei", cerând o reacţie "dură" din partea comunităţii internaţionale.

Rusia a suspendat participarea la Acordul privind exporturile de cerale ucrainene pe Marea Neagră, semnat cu Turcia, Naţiunile Unite şi Ucraina, din cauza unor atacuri asupra Portului Sevastopol, atribuite Ucrainei.

Serghei Şoigu, ministul rus al Apărării, a afirmat, conform cotidianului Le Monde, că Rusia "nu mai poate garanta" circulaţia navelor cu cereale" dacă "Ucraina nu va asuma angajamente că nu va utiliza această rută în scopuri militare".

Cererea Rusiei privind garanţiile a fost condamnată imediat de Statele Unite. "Este vorba de o pedepsire colectivă sau de o acţiune de extorsiune", a afirmat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington..

Turcia a cerut Rusiei reanalizeze decizia de suspendare a acordului privind exporturile de cereale. "Continuarea iniţiativei privind cerealele, care a contribuit în mare parte la rezolvarea crizei alimentare mondiale, are o importanţă majoră", a declarat Hulusi Akar, ministrul turc al Apărării, după o discuţie cu omologul său rus, Serghei Şoigu.

Update 21:30 SUA au calificat luni drept ''extorcare colectivă'' cererea pe care Moscova a adresat-o Ucrainei de a nu utiliza culoarul destinat exporturilor de cereale în scopuri militare, după un atac asupra flotei sale în Crimeea şi după ce Rusia şi-a suspendat participarea la acordul privind exportul acestor cereale, informează AFP, citat de Agerpres.

"Aceasta seamănă fie cu o pedeapsă colectivă, fie cu o extorcare colectivă", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price.

"Aceasta nu este o problemă ce vizează doar două ţări de pe Terra. Acesta este un imperativ urgent" pentru ţările în curs de dezvoltare, a afirmat Price.

"Suspendarea acordului de către Moscova ar reprezenta o pedeapsă colectivă pentru restul lumii, dar mai ales pentru ţările cu venituri mici şi venituri intermediare care au nevoie disperată de aceste cereale", a adăugat el.

Ned Price şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creşterea preţurilor la produsele alimentare peste tot în lume, deja constatate din cauza incertitudinii din jurul acordului asupra transportului de cereale.

Rusia a cerut luni ca Ucraina să-şi asume "angajamente" că nu va utiliza în scopuri militare culoarul destinat exporturilor de cereale. "Nu poate fi vorba de a garanta securitatea pentru oricine şi orice în această zonă atât timp cât Ucraina nu-şi va asuma angajamente suplimentare pentru a nu utiliza această rută în scopuri militare", a subliniat Ministerul Apărării rus pe Telegram.

Ministerul rus a îndemnat ONU, garantul acordului asupra cerealelor ucrainene semnat în iulie, să ajute la "obţinerea de garanţii din partea Ucrainei că ea nu va utiliza culoarul umanitar şi porturile ucrainene desemnate pentru exportul de produse agricole în scopul comiterii de acte ostile împotriva Rusiei".

Moscova şi-a suspendat participarea la acordul ce permite exporturile de cereale ucrainene, esenţiale pentru aprovizionarea alimentară mondială, după un atac întreprins sâmbătă cu drone aeriene şi submarine asupra flotei sale staţionate în Crimeea, peninsula pe care Rusia a anexat-o în 2014. 

Update 21:15 Administraţia de la Ankara a cerut, luni, Rusiei să renalizeze decizia de suspendare a acordului privind exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră, în timp ce Washingtonul a criticat dur iniţiativa Moscovei de a cere garanţii privind securitatea maritimă.

"Continuarea iniţiativei privind cerealele, care a contribuit în mare parte la rezolvarea crizei alimentare mondiale, are o importanţă majoră", a declarat Hulusi Akar, ministrul turc al Apărării, după o discuţie cu omologul său rus, Serghei Şoigu.

Ankara cere Moscovei reevaluarea deciziei de suspendare a acordului, ca reacţie la atacuri ucrainene asupra unor nave militare ruse din Crimeea.

Serghei Şoigu a afirmat, conform cotidianului Le Monde, că Rusia "nu mai poate garanta" circulaţia navelor cu cereale" dacă "Ucraina nu va asuma angajamente că nu va utiliza această rută în scopuri militare".

Cererea Rusiei privind garanţiile a fost condamnată imediat de Statele Unite. "Este vorba de o pedepsire colectivă sau de o acţiune de extorsiune", a afirmat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.

Update 21:05 Obuzele rusești au lovit două remorchere civile în apropiere de Ochakiv, pe coasta nordică a Mării Negre, care tractau o barjă cu cereale, a anunțat pe Facebook comandamentul militar ucrainean din sud.

Atacul a incendiat navele, provocând moartea a doi membri ai echipajului și rănirea unuia, în timp ce un altul a fost dat dispărut, potrivit comunicatului.

Incidentul a avut loc în apropiere de portul Ochakiv din regiunea Mykolaiv, pe coasta nordică a Mării Negre, care se află la est de coridorul folosit pentru exporturi de cereal

Update 21:00 Asociația Ucraineană de Fotbal (UAF) va solicita FIFA să interzică Iranului participarea la viitoarea Cupă Mondială FIFA 2022 din Qatar, scrie CNN.

UAF și-a anunțat intențiile luni, bazându-se pe istoricul Iranului de încălcare a drepturilor omului în țară și pe presupusa implicare a Iranului în invazia Rusiei în Ucraina.

În cazul în care Iranul ar fi eliminat din competiție, Ucraina ar putea fi echipa înlocuitoare, în urma rezultatelor din calificări.

O declarație publicată pe site-ul UAF notează că decizia de a depune cererea a fost luată în cadrul unei reuniuni a Comitetului lor executiv.

FIFA a refuzat să comenteze pe această temă atunci când a fost contactată de CNN.

Cupa Mondială FIFA 2022 începe pe 20 noiembrie. Primul meci al Iranului este împotriva Angliei, pe 21 noiembrie.

Comunicatul de presă al UFA a cerut, de asemenea, ca FIFA și UEFA să ia "măsuri urgente" împotriva Uniunii de Fotbal din Rusia "sub forma excluderii ca membru al FIFA și UEFA".

Update 20:01 O convorbire telefonică tensionată între președintele american Joe Biden și cel ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost confirmată pe surse și dezvăluită de presa americană.

Este vorba despre o discuție care a avut loc în data de 15 iunie.

Liderul de la Casa Albă tocmai îi spusese lui Zelenski că a dat undă verde pentru încă un miliard de dolari sub formă de asistență militară pentru Ucraina.

În replică, președintele ucrainean s-a apucat să enumere tot ajutorul suplimentar de care Kievul susține că are nevoie, dar pe care nu l-a primit.

A fost momentul când nervii lui Biden au cedat, potrivit unor surse la curent cu discuția, relatează NBC News, citat de Antena 3 CNN.

"Poporul american a fost destul de generos iar actuala administrație și armata americană au muncit din greu pentru a ajuta Ucraina", spus președintele american pe un ton ridicat.

În acest context, președintele ucrainean ar putea să dea dovadă de mai multă recunoștință, a spus Joe Biden.

Momentul tensionat din iunie - care nu a produs consecințe imediate, pentru SUA au continuat să transfere Ucrainei ajutor militar - arată însă că liderul de la Casa Albă a conștientizat că sprijinul de miliarde de dolari, dar și susținerea publicului american pentru Kiev, ar putea începe să se estompeze. 

După convorbirea cu Biden, echipa lui Zelenski a decis să încerce să dezamorseze situația, concluzionând că nu este productiv să perpetueze fricțiuni în relația cu președintele SUA.

În aceeași zi, liderul ucrainean i-a mulțumit public celui de la Washington pentru asistența promisă.

"Astăzi am avut o conversație importantă cu președintele SUA, Joe Biden. Îi sunt recunoscător pentru acest sprijin. Este deosebit de important pentru apărarea noastră din Donbas", a spus Zelenski.

Update 19:26 Marea Britanie l-a avertizat luni pe preşedintele rus Vladimir Putin că vor exista consecinţe grave dacă Moscova va utiliza arme nucleare în Ucraina şi a atenţionat că un astfel de pas va schimba natura conflictului.

"Nicio altă ţară nu vorbeşte despre utilizarea forței nucleare. Nicio ţară nu ameninţă Rusia sau pe preşedintele Putin", a declarat şeful diplomaţiei britanice, James Cleverly, în faţa parlamentarilor de la Londra.

"Ar trebui să fie clar că, pentru Regatul Unit şi pentru aliaţii noştri, orice utilizare de arme nucleare va schimba natura conflictului. Aceasta va avea consecinţe grave pentru Rusia", a continuat el.

Tensiunile diplomatice dintre Moscova și Londra, unul dintre cei mai fermi susținători ai Ucrainei, s-au intensificat puternic în ultimele zile după ce Rusia a acuzat Marea Britanie că s-ar afla în spatele atacului cu drone asupra bazei navale de la Sevastopol, dar și la originea exploziilor ce au afectat gazoductele Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică.

Update 17:45 O rachetă lansată de Rusia a căzut, luni, pe teritoriul Republicii Moldova și a arătat cât de aproape de o escaladare se află conflictul militar pornit de Moscova cu mai bine de 8 luni în urmă.

Incidentul a fost consemnat în contextul în care trupele Moscovei au lansat, luni dimineața, un nou val de rachete asupra teritoriilor Ucrainei.

Potrivit presei de la Chișinău, ținta rușilor ar fi fost hidrocentrala ucraineană de la Dnestrovsk, situată la mică distanță de barajul de la Naslavcea.

Guvernul de la Chișinău a reacționat oficial după incidentul de luni și a condamnat atacurile ruse în Ucraina.

"Aceste atacuri, care agravează și mai mult situația de securitate, reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care interzice atacurile asupra civililor și a infrastructurii acestora. Atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei cauzează daune economice și sociale enorme întregului continent european, inclusiv cetățenilor Republicii Moldova, care resimt impactul războiului în vecinătatea noastră", a precizat ministerul moldovean de Externe 

Ministerul de Interne a anunțat, la rândul său, măsuri speciale de protecție în zona afectată.

Update 15:45 Kremlinul a comentat, luni, informațiile apărute în presă, potrivit cărora spionajul rus ar fi piratat telefonul fostului premier britanic Liz Truss.

Spionii ruși ar fi obținut acces la telefonul lui Truss încă de când aceasta era ministru de externe, a scris publicația Daily Mail.

Însă purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a replicat că afirmațiile din tabloidul britanic nu merită atenție.

"Din nefericire, în presa britanică există o penurie de material care poate fi luat în serios. Iar noi tratăm astfel de publicații ca presă de scandal", a spus Peskov.
Potrivit articolului din Daily Mail, agenți care lucrează pentru președintele rus ar fi obținut "detalii extrem de secrete" ale negocierilor cu aliați internaționali precum și mesajele private schimbate de Truss cu prietenul său Kwasi Kwarteng, pe care l-a numit ulterior ministru de Finanțe.

Conform sursei citate, spionii au descărcat mesajele timp de aproape un an și au intrat în posesia unor informații referitoare la războiul din Ucraina, inclusiv detalii despre transporturile de arme.

Daily Mail a mai scris că actul de piraterie a fost descoperit în timpul campaniei pentru alegerea liderului Partidului Conservator, în urma căreia Liz Truss a devenit prim-ministru.

Update 14:45 Kremlinul a reacționat, luni, după ce mai multe nave cu grâu au părăsit porturile ucrainene la Marea Neagră.

În prezent, pentru Ucraina este "riscant" să exporte cereale prin Marea Neagră, a transmis Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

Rusia a anunțat, sâmbătă, că își suspendă participarea la înțelegerea mediată de ONU și Turcia.

Potrivit lui Peskov, în actualele condiții acordul cu greu mai poate fi considerat fezabil și a îmbrăcat un alt caracter: "mult mai riscant, periculos și negarantat".

Oficialul rus nu a dorit să comenteze atunci când a fost întrebat "ce trebuie să se întâmple, din perspectiva Moscovei" pentru ca acordul să fie reluat.

Mai multe vase au părăsit, luni, porturile ucrainene având la bord peste 350.000 de tone de grâu și alte produse agricole.

Update 13:40 Mai multe vase au părăsit, luni, porturile ucrainene având la bord peste 350.000 de tone de grâu și alte produse agricole.

Informația provine de la Ministerul Infrastructurii de la Kiev.

"12 vase încărcate cu 354,5 mii de tone de produse agricole au părăsit porturile Odesa, Ciornomorsk și Pivdenny având destinații în Africa, Asia și Europa", a precizat sursa citată.

Potrivit ministerului, una dintre nave, Ikaria Angel, a fost închiriată de Programul Alimentar al Națiunilor Unite, cu misiunea de a transporta cereale în Etiopia.

Navele se deplasează pe coridorul maritim umanitar stabilit între Ucraina și Turcia însă nu este clar cum vor răspunde forțele ruse din Marea Neagră.

Rusia a anunțat, sâmbătă, că își suspendă pe termen nedeterminat participarea la acordul cerealier negociat, separat, de ONU și Turcia cu Kievul și Moscova.

Update 12:35 Realizatorul TV și analistul militar Radu Tudor a comentat la Antena 3 CNN ultimele escaladări ale Rusiei în războiul din Ucraina.

O rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova și a avariat mai multe case în localitatea Naslavcea, după ce a fost interceptată de forțele ucrainene, potrivit unui anunț făcut în acest sens de ministrul de Interne de la Chișinău.

Campania masivă de bombardamente rusești în Ucraina, intensificată în ultimele ore, a lăsat sute de mii de oameni fără apă și curent electric la Kiev.

La Harkov, tirurile rusești au întrerupt, de asemenea, alimentarea cu apă și circulația metroului.

Forțele aeriene din Ucraina au anunțat că trupele Moscovei au lansat, luni, peste 50 de rachete și că majoritatea ar fi fost interceptate.

"Suntem în etapa în care războiul se apropie de frontierele noastre. Acum două săptămâni, o rachetă a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova fără niciun avertisment din partea Rusiei. Astăzi avem o rachetă care cade pe teritoriul Republicii Moldova. Am avit luptele din Insula Șerpilor, la 40 de mile marine (cca 70 de kilometri n.r.) de teritoriul României.

Avem în continuare zona vestică a bazinului Mării Negre puternic destabilizată de atacurile rușilor. Este o perioadă îngrijorătoare.

Retragerea rușilor din acordul cerealier generează creșterea prețului grâului la bursele de mărfuri și îngrijorări privind criza alimentară. Evident că lucrurile nu merg în direcția bună câtă vreme Rusia destabilizează și alte țări, pe lângă Ucraina.

Sunt semnale de alarmă care arată că flancul estic al NATO trebuie supravegheat permanent și, cel puțin din perspectiva României, țară aflată în proximitatea acestui conflict, trebuie să avem o alertă extrem de ridicată în perioada următoare", a spus Radu Tudor.

El a estimat că vor urma și alte incidente similare celui semnalat luni în Republica Moldova.

Update 11:30 O rachetă rusească deviată de Ucraina a căzut pe teritoriul localității Naslavcea, din Republica Moldova.

Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea.

”În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea.

Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului”, a transmis MAI.

Update 11:15 Sute de mii de apartamente au rămas fără energie electrică în urma atacului aerian asupra Kievului

Atacul de luni asupra capitalei ucrainene Kiev a avariat o instalație care alimentează 350.000 de apartamente din capitală, a anunțat primarul Vitali Klitschko pe Telegram.

„Lucrătorii din domeniul energiei lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică după ce o instalație care alimentează 350.000 de apartamente a fost avariată", a spus el.

Serviciile de urgență și specialiștii de la companiile private și de „fac tot posibilul pentru a stabiliza situația cât mai curând posibil", a adăugat Klitschko.

Update 11:00 Atacuri asupra infrastructurii din Ucraina: compania feroviară folosește locomotive diesel

80% din trenuri circulă conform programului, în pofida atacurilor asupra infrastructurii, anunță Căile Ferate ucrainene.

Reprezentanții companiei Căile Ferate ucrainene au declarat că luni, 80% din trenurile lor continuă să circule conform programului, în ciuda valului de atacuri asupra infrastructurii, potrivit CNN.

Ei au mai anunțat că au fost scoase pe trasee locomotive diesel și astfel aproape toate trenurile vor continua să circule.

Totuși, unele garnituri care pleacă din capitala Kiev au înregistrat întârzieri, a precizat compania.

Este vorba despre rutele care leagă capitala de Dnipro, Uzhhorod și Kramatorsk.

Lovituri asupra infrastructurii din Ucraina s-au produs luni în întreaga țară, inclusiv în regiunile centrale Kiev, Cherkasy și Kirovohrad, în regiunea estică Harkov și în regiunea sudică Zaphorojia.

Update 10:20 Sute de nave cu cereale din Ucraina sunt blocate. Rusia s-a retras din acordul de export

Blocaj total după ce Rusia a decis să se retragă din acordul privind exportul de cereale.

Potrivit autorităţilor din Ucraina, 117 nave pline cu grâne sunt blocate pe mare sau în porturi, deoarece nu au permisiunea Centrului Comun de Coordonare să treacă prin coridorul de siguranță.

Zeci de nave au coborât ancora şi în apele româneşti, în apropierea Portului Constanţa.

Update 9:30 Mai multe explozii au fost auzite la Kiev

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineața la Kiev, potrivit oficialilor ucraineni și presei locale, citați de The Guardian.

Consilierul prezidențial Anton Gherșcenko a declarat că cel puțin trei explozii au răsunat în oraș.

Conform acestuia, 40 de rachete de croazieră rusești au fost lansate asupra Ucrainei.

„Aproximativ 7-8 explozii au fost auzite în Kiev și în regiunea Kiev luni dimineață. Cauza exploziilor este momentan necunoscută”, a scris pe Twitter The Kiev Independent.

Update 8:50 ONU, Turcia și Ucraina merg mai departe cu acordul privind cerealele, în ciuda retragerii Rusiei

ONU, Turcia și Ucraina continuă să implementeze acordul privind cerealele și au convenit asupra unui plan de tranzit pentru ca luni 16 nave să treacă prin Marea Neagră, în ciuda retragerii Rusiei din pactul care a permis exportul ucrainean, informează Reuters.

Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, și-a întrerupt sâmbătă participarea la acordul din Marea Neagră pentru un „termen nedefinit”, deoarece a anunțat că nu poate „garanta siguranța navelor civile” care călătoresc în cadrul pactului, după un atac asupra flotei sale din Marea Neagră.

Măsura a stârnit proteste din partea Ucrainei, NATO, Uniunii Europene și Statelor Unite, în timp ce Organizația Națiunilor Unite și Turcia, doi dintre principalii intermediari ai acordului din iulie, s-au străduit duminică să îl salveze.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a fost profund îngrijorat de mișcarea Rusiei și a amânat o călătorie în străinătate pentru a încerca să revigoreze acordul menit să atenueze criza alimentară mondială, a declarat purtătorul său de cuvânt.

În urma mișcării Rusiei, contractele futures pentru grâu de la Chicago au crescut luni cu peste 5%, deoarece atât Rusia, cât și Ucraina se numără printre cei mai mari exportatori de grâu din lume, au declarat analiștii.

Peste 9,5 milioane de tone de porumb, grâu, produse din floarea-soarelui, orz, rapiță și soia au fost exportate din iulie. Conform acordului, un Centru Comun de Coordonare- format din oficiali ONU, turci, ruși și ucraineni - asigură circulația navelor.

A doua cea mai mare fregată a Rusiei, după Moskva, scufundată în luna aprilie, ar fi fost avariată în urma atacului cu drone efectuat în urmă cu două zile în Marea Neagră.

Într-un clip video publicat online se poate observa cum fregata Makarov, aflată în zona Sevastapol, ar fi fost lovită de o rachetă.

Război în Ucraina, 30 octombrieLovitură dură pentru Moscova în război

Război în Ucraina, 29 octombrie Nave de război ale Rusiei, bombardate în Marea Neagră

Război în Ucraina, 28 octombrie | Dmitri Medvedev, șantaj pe față într-un mesaj adresat Kievului: "Vreți curent? Dați-ne teritoriile!"

Război în Ucraina, 27 octombrie | Casa Albă a răspuns speculațiilor privind o întâlnire Joe Biden - Vladimir Putin la Summitul G20

Război în Ucraina, 26 octombrie | România își întărește flota aeriană militară cu drone Bayraktar și elicoptere Airbus

×
Etichete: Război Ucraina
x close