Sandu a afirmat, luni, că Rusia planifică, cu sprijin local, acțiuni subversive în Republica Moldova al căror obiectiv este înlăturarea puterii alese democratic și înlocuirea acesteia cu una controlată de Moscova.
Alianța Nord-Atlantică va analiza modalități de suplimentare a asistenței concrete pentru Republica Moldova, Bosnia-Herțegovina și Georgia, pe fondul amenințărilor ruse, a spus luni, la rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Stoltenberg a precizat că miniștrii Apărării din statele membre NATO vor discuta, în cadrul reuniunii de marți și miercuri, despre modalități de "consolidare a poziției NATO în sensul descurajării și apărării".
"Vom aborda capabilitățile industriale și vom intensifica apărarea infrastructurii submarine esențiale. Vom intensifica şi vom accelera susținerea pentru Ucraina.
Citește și: Radu Tudor: "Planul lui Putin a fost deja declanșat"
Miniștrii vor discuta și despre modalitățile de intensificare a susținerii practice pentru Bosnia-Herțegovina, Georgia și Republica Moldova, trei parteneri valoroși ai NATO care se confruntă cu amenințări ruse", a menționat Secretarul General al NATO.
"Tentativele Kremlinului de a provoca violențe în Republica Moldova nu vor funcționa. Scopul nostru principal este securitatea cetățenilor și a statului. Obiectivul nostru este pacea şi ordinea publică în țara noastră", a estimat, luni, Maia Sandu, după acuzele la adresa Moscovei.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat în urmă cu câteva zile că a informat-o pe Maia Sandu despre un presupus plan al Rusiei de "distrugere" a Republicii Moldova.
Foto: soldați ucraineni participând la exercițiul multinațional Rapid Trident 2020, alături de militari NATO