Antena 3 CNN Externe Raportul care arată că cea mai mare putere înarmează lumea. Industria a atins o cifră de 50 de miliarde de dolari

Raportul care arată că cea mai mare putere înarmează lumea. Industria a atins o cifră de 50 de miliarde de dolari

Raportul care arată că cea mai mare putere înarmează lumea. Industria a atins o cifră de 50 de miliarde de dolari
Foto: democraticunderground.com
de O.P.    |    15 Iun 2012   •   09:09

Vânzările de arme americane au atins un record în anul 2012, ajungând la peste 50 de miliarde de dolari, datorită unor contracte importante cu Arabia Saudită şi Japonia, a anunţat joi un oficial de rang înalt al administraţiei lui Barack Obama.
  
Andrew Shapiro
, adjunctul secretarului de Stat pe probleme politice şi militare, a evocat intenţia de a realiza contracte suplimentare cu India, care preconizează cumpărarea a 22 de elicoptere Apache, la o valoare de 1,4 miliarde de dolari.
  
"Astăzi, pot confirma că este vorba de un an record pentru vânzările militare în străinătate", a declarat Shapiro. "Am depăşit 50 de miliarde de dolari în 2012", an financiar care se va încheia la 30 septembrie, a menţionat acesta.
  
Această cifră indică o creştere cu 70 la sută a vânzărilor statului către alte state în raport cu 2011, care a fost deja un an record, contrachtee totalizând 30 de miliarde de dolari.
  
Contractul de 29,4 miliarde de dolari încheiat cu Arabia Saudită, pentru vânzarea a 84 de avioane de vânătoare Boeing F-15SA şi modernizarea flotei existente de 70 de F-15s cu versiuni mai puternice, a fost "evident foarte semnificativ", conform oficialului.
  
Cifrele includ şi vânzarea unor avioane F-35 "Joint Strike Fighter" către Japonia, contract estimat la aproximativ 10 miliarde de dolari, potrivit lui Shapiro.
  
Fără a face previziuni pentru vânzările din 2013, el a declarat că Statele Unite încearcă să îşi consolideze poziţia pe pieţele cruciale, în special India.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close