Antena 3 CNN Externe Raport: Grecia trebuie să acţioneze rapid pentru a evita crizele sociale

Raport: Grecia trebuie să acţioneze rapid pentru a evita crizele sociale

Raport: Grecia trebuie să acţioneze rapid pentru a evita crizele sociale
22 Ian 2010   •   10:05

Cel mai influent grup de analiză din Grecia a avertizat cu o criză socială dacă guvernul nu acţionează rapid pentru a repara economia ţării, aici incluzând şi măsuri nepopulare de austeritate.

Acesta cere guvernului socialist să acţioneze mai rapid în aplicarea unor măsuri fiscale dure, când rata sa de susţinere este mare, pentru a evita tulburările publice ulterioare.


"Condiţiile cer o acţiune imediată şi măsuri drastice," aprecia organizaţua IOBE . "Dacă dezvoltările negative nu sunt răsturnate.. criza economică riscă să devină o criză socială."

Avertismentul a fost transmis într-o scrisoare deschisă premierului, pe fondul luptei duse de guvern cu cea mai gravă criză economică în decenii, care a afectat moneda euro şi a fost declanşată de cel mai mare deficit din zona euro.
Analiştii credc că tulburările sociale ar putea reprezenta cel mai mare risc pentru eforturile guvernului socialist de a reduce cheltuielile- cele mai mari două sindicate vor organiza greve de 24 de ore luna viitoare.

IOBE aprecia că eşecul în a repara finanţele publice şi creşterea competivităţii ţării va duce "economia într-o recesiune adâncă şi la o rată imensă a şomajului"
Şomajul a ajuns la 9.8 procente în luna octombrie a anului trecut.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica greva generala zona euro
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close