Antena 3 CNN Externe Raport: Comunitatea internaţională a trădat Gaza

Raport: Comunitatea internaţională a trădat Gaza

Raport: Comunitatea internaţională a trădat Gaza
23 Dec 2009   •   22:00

Comunitatea internaţională a trădat poporul din Gaza, nereuşind să pună capăt blocadei israeliene pentru a permite reconstrucţia, arată un raport a 16 grupuri pentru apărarea drepturilor omului.
Raportul susţine că Israel încală legile internaţionale, prin instituirea unei "pedepse colective" cu blocada nediscriminatorie asupra Gaza -- pedepsindu-i pe toţi pentru acţiunile unora.

Autorităţile israeliene au permis intrarea în Gata a doar 41 de camioane cu materiale de construcţii de la sfârşitul războiului din ianuarie, arată raportul, care subliniază necesitatea a mii de astfel de transporturi pentru a repara casele.

"Puterile mondiale au eşuat şi chiar au trădat cetăţenii obişnuiţi din Gaza," declara Jeremy Hobbs, director al Oxfam International.

Raportul, produs de 16 organizaţii internaţionale şi europene umanitare şi pentru drepturile omului, a fost emis pentru a coincide cu prima aniversare a ofensivei israeliene.

Reconstrucţia Fâşiei Gaza, unde trăiesc 1,5 milioane persoane, a fost zădărnicită de blocada israeliană ce opreşte materialele precum cimentul sau oţelul să intre în regiune, în pofida unui ajutor promis de miliarde de dolari.

Crucea Roşie arată că enclava este permanent ameninţată să rămână fără servicii sanitare, de apă sau electricitate.
Raportul mai cere UE să acţioneze imediat şi concret pentru ridicarea blocadei. Se arată că 90 procente din populaţie nu are electricitate timp de 4-8 ore pe zi. Calitatea apei este de asemenea o preocupare pentru ONG-uri.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza razboiul din gaza
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close