Antena 3 CNN Externe Răpitorii irakieni dau ultimatum Germaniei

Răpitorii irakieni dau ultimatum Germaniei

Răpitorii irakieni dau ultimatum Germaniei
03 Apr 2007   •   18:10

Teroriştii irakieni care deţin doi germani au dat un nou ultimatum guvernului de la Berlin. Răpitorii au ameninţat că vor ucide ostaticii, dacă Germania nu-şi retrage, în 10 zile, trupele din Afganistan. Pentru a fi mai convingători, irakienii au trimis o nouă înregistrare video cu cei doi captivi, răpiţi la începutul lunii trecute.

Gruparea autointitulată ?Săgeţile Dreptăţii? ameninţă din nou că îi va executa pe cei doi ostatici, o femeie de 40 de ani stabilită în Irak şi pe fiul acesteia. Ei au mai dat un ultimatum autorităţilor germane să-şi retragă trupele din Afganistan la începutul lunii martie altfel îi vor ucide pe cei doi.

Din fericire, însă, planul teroriştilor nu a fost dus la îndeplinire. Acum, pentru a fi mai credibili, răpitorii au postat pe internet o înregistrare video în care ostaticii cer îndurare, iar femeia imploră ca viaţa lor să fie cruţată. ?Vă rog faceţi ceva! Nu mai pot! Sunt la pământ! Sunt speriată, vă rog să ne ajutaţi să ieşim de aici! Vă implorăm...mai avem doar câteva zile! Faceţi ceva!?

Totul pentru ca autorităţile germane să-şi retragă trupele din Afganistan. Germania, care s-a opus invaziei Statelor Unite în Irak în 2003, are totuşi 3.000 de soldaţi dizlocaţi în teatrele de operaţiuni din Afganistan, în cadrul forţelor NATO. Guvernul german a declarat că va face tot posibilul pentru a-i elibera pe cei doi, dar şantajul nu face parte din negociere.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close