Antena 3 CNN Externe Ramzan Kadîrov acuză un complot pus la cale de parlamentari ruși pentru asasinarea sa

Ramzan Kadîrov acuză un complot pus la cale de parlamentari ruși pentru asasinarea sa

ramzan kadirov langa o tesla
Kadîrov este liderul Ceceniei. Foto: Captură video
de Mihai Paul    |    10 Oct 2024   •   20:38

Kadîrov a susținut că mai mulți deputați și senatori ruși au ordonat asasinarea sa. El a declarat o feudă de sânge împotriva acestora

La o întâlnire cu conducerea agențiilor de securitate cecene, Kadîrov a declarat că deputați și un senator au ordonat asasinarea sa. El a declarat că tentativa de asasinat a fost legată de împărțirea Wildberries, una dintre cele mai mari companii din Rusia, conform Politico.eu.

Amenințări cu o răzbunare sângeroasă au fost rostite în limba cecenă: 

„Până la proba contrarie, declar oficial dușmănie de sânge împotriva lui Barakhoyev, Karimov Suleiman, Kurbanov Rizvan. Există martori, există oameni de la care au ordonat, întrebați cât de mult puteți accepta un ordin de a-l ucide pe Ramzan Kadyrov. pentru”

În 2010, Ramzan Kadîrov a anunțat încetarea practicii dușmăniei de sânge în republică. Cu această ocazie au fost înființate o comisie specială pentru reconcilierea feudelor de sânge și o comisie separată în cadrul Administrației spirituale a musulmanilor. Cu toate acestea, în 2022, el a propus să declare răzbunare împotriva lui Volodymyr Zelenskyy, iar în 2024 - împotriva familiilor teroriștilor care au efectuat un schimb de focuri în Daghestan.

 

 

×
Subiecte în articol: Ramazan Kadîrov Rusia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close