Antena 3 CNN Externe Rafinăria Tuapse deținută de gigantul Rosneft, avariată după ce ucrainenii au atacat-o cu drone. Rușii spun că au distrus 75 dintre ele

Rafinăria Tuapse deținută de gigantul Rosneft, avariată după ce ucrainenii au atacat-o cu drone. Rușii spun că au distrus 75 dintre ele

Rafin?ria Tuapse atacata cu drone
Rafinăria Tuapse deținută de gigantul Rosneft, avariată după ce ucrainenii au atacat-o cu drone. FOTO X Anton Gerashchenko
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2024   •   09:07

Rafinăria Tuapse din Rusia, deţinută de gigantul petrolier Rosneft (ROSN.MM), a fost puternic avariată după ce ucrainenii au atacat cu drone în timpul nopţii, au declarat luni oficiali din regiunea Krasnodar. Mai multe imagini cu momentul atacului au fost distribuite pe rețele sociale.

Resturi de la o dronă doborâtă de ruşi au declanşat un incendiu la rafinărie, care a fost între timp controlat, a precizat administraţia regională pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Nu au existat victime, a adăugat aceasta.

Deocamdată nu se ştie dacă rafinăria era operaţională şi nici amploarea pagubelor suferite.

Ministerul rus al Apărării a declarat anterior că sistemele sale de apărare aeriană au distrus 75 de drone lansate de Ucraina, inclusiv opt în apropiere de Tuapse.

Rafinăria Tuapse a fost ţinta mai multor atacuri aeriene ucrainene de la începutul războiului pe care Rusia l-a lansat împotriva vecinului său în 2022.

Canalele de ştiri ruse SHOT şi Mash Telegram au raportat că o serie de explozii au fost auzite în apropierea rafinăriei luni dimineaţă.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Război Ucraina rafinarie
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close