Antena 3 CNN Externe Rachetele lansate de Hezbollah au ucis în Israel doi oameni care își plimbau câinii, la Kyriat Shmona

Rachetele lansate de Hezbollah au ucis în Israel doi oameni care își plimbau câinii, la Kyriat Shmona

Kiryat Shmona lovit de rachete Hezbollah
O rachetă lansată din sudul Libanului a ucis doi oameni în orașul Kiryat Shmona din nordul Israelului. Sursă foto: X
de A.I.    |    09 Oct 2024   •   15:30

Un bărbat și o femeie au murit după ce o rachetă lansată din Liban a lovit, miercuri, în Kiryat Shmona, cel mai nordic oraș din Israel.

Times of Israel scrie că cele două victime formau un cuplu și au murit în urma rănilor provocate de impactul rachetei, în timp ce-și plimbau câinii.

Inițial, serviciul de ambulanță israelian Magen David Adom a comunicat că tratează doi răniți în stare critică.

Serviciul de pompieri a anunțat că bombardamentul a provocat incendii în mai multe clădiri din oraș și că a trimis cinci echipaje de intervenție pentru a le stinge.

IDF a transmis în prealabil că un baraj de circa 20 de rachete a fost lansat din sudul Libanului.

Gruparea pro-iraniană Hezbollah și-a asumat responsabilitatea pentru lovitura de la Kiryat Shmona, susținând că a vizat "o întrunire a forțelor inamice israeliene".

Acest oraș este în mare parte evacuat, tocmai ca urmare a tirurilor susținute pe care Hezbollah le efectuează de peste un an în nordul statului evreu, în semn de solidaritate cu gruparea Hamas din Gaza.

Presa libaneză de stat: Hezbollah și trupele israeliene s-au confruntat în zona unui oraș de frontieră

În Liban, membrii gherilelor Hezbollah s-au confruntat cu soldații IDF în apropierea unui oraș de la frontiera cu Israelul, notează CNN, care citează presa libaneză de stat.

Agenția Națională de Știri din Liban, NNA, a consemnat, miercuri, un schimb de focuri între "inamic și forțele de rezistență (Hezbollah) în zona Al-Labbouneh din apropierea orașului Naqoura".

Gruparea pro-iraniană a transmis anterior că forțele sale au respins cu succes o acțiune ofensivă israeliană în zonă.

"Mujahedinii Rezistenței Islamice i-au vizat cu obuze de artilerie și rachete, ceea ce a dus la retragerea (israelienilor)", a susținut gruparea militană.

Armata israeliană a declarat pentru CNN că există "activități anti-teroriste" în curs de desfășurare în Liban, dar nu a comentat în mod specific incidentul menționat.

Marți, un comunicat al IDF confirma extinderea operațiunilor militare în sud-vestul Libanului.

Incursiunea terestră anti-Hezbollah a statului evreu în Liban a început la 1 octombrie și s-a concentrat inițial pe zona de sud-est a acestei țări.

×
Subiecte în articol: Israel Hezbollah rachete
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close