Antena 3 CNN Externe R. Gates: Al-Qaeda îşi îndreaptă atacurile împotriva Pakistanului

R. Gates: Al-Qaeda îşi îndreaptă atacurile împotriva Pakistanului

R. Gates: Al-Qaeda îşi îndreaptă atacurile împotriva Pakistanului
22 Dec 2007   •   13:18

Poporul pakistanez şi guvernul de la Islamabad reprezintă noile ţinte ale grupării teroriste al-Qaeda. Declaraţia îi aparţine secretarului american al apărării, Robert Gates. Şeful Pentagonului s-a arătat astfel extrem de îngrijorat de intensificarea atacurilor teroriste din Pakistan. Secretarul american al apărării, Robert Gates a atras atenţia că membrii al-Qaeda s-au regrupat în zona graniţei cu Pakistanul, însă Afganistanul este mai în siguranţă datorită armatei americane şi a trupelor coaliţiei internaţionale.

?Fără îndoială că unele zone de la frontieră au devenit regiuni unde Al-Qaeda s-a reorganizat, dar până acum, nu am văzut vreo consecinţă semnificativă asupra Afganistanului.? a declarat Robert Gates. Statele Unite oferă anual Pakistanului sute de milioane de dolari pentru a-şi îmbunătăţi securitatea naţională. Robert Gates spune că Pentagonul caută în prezent noi mijloace de susţinere a armatei pakistaneze. Una dintre soluţii ar fi acordarea de echipamente şi antrenamente la standarde profesioniste. Necesitatea este evidentă.

În ultimele săptămâni s-au intensificat atacurile şi asupra armatei pakistaneze. Cel mai recent a avut loc luni, când un atentat cu bombă a ucis 10 recruţi în oraşul Kohat.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close