Antena 3 CNN Externe Putin, trădat de prieteni. Un detaliu din declarația de la BRICS arată ce cred oaspeții lui despre războiul din Ucraina

Putin, trădat de prieteni. Un detaliu din declarația de la BRICS arată ce cred oaspeții lui despre războiul din Ucraina

putin si aliatii lui la brics
Adoptarea Declarației de la Kazan la 23 octombrie, în a doua zi a summitului de la Kazan, a arătat că Rusia nu și-a asigurat încă sprijinul internațional pentru războiul pe care îl duce în Ucraina FOTO: Hepta
de Georgiana Marina    |    24 Oct 2024   •   11:00

Adoptarea Declarației de la Kazan la 23 octombrie, în a doua zi a summitului de la Kazan, a arătat că Rusia nu și-a asigurat încă sprijinul internațional pentru războiul pe care îl duce în Ucraina și nici nu a creat structura alternativă de securitate pe care și-o dorește Kremlinul, a remarcat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW ), scrie Ukrainska Pravda.

ISW a remarcat că Declarația de la Kazan a menționat o singură dată războiul Rusiei în Ucraina. 

În declarație scrie că toți semnatarii trebuie să adere la principiile Cartei ONU, inclusiv la respectarea integrității teritoriale, și că țările BRICS salută ofertele de mediere „relevante” pentru a se ajunge a o soluționare pașnică a războiului prin dialog și diplomație. 

Ucraina a subliniat că principiile Cartei ONU sunt esențiale pentru a se ajunge la pace și a subliniat că războiul Rusiei este ilegal conform dreptului internațional. 

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a declarat, ca răspuns la Declarația de la Kazan, că documentul demonstrează eșecul Rusiei de a-și „promova” strategia de remodelare a ordinii mondiale și a arhitecturii de securitate globală în fața participanților la summitul BRICS.

MAE ucrainean a mai remarcat că declarația arată că statele BRICS nu sunt unite în sprijinul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, probabil pentru că multe dintre aceste țări susțin principiile Cartei ONU.

Serviciul de Informații Externe al Ucrainei a conchis la rândul său că summitul BRICS nu va duce la aprobarea din partea comunității internaționale a sistemului alternativ de reglementări internaționale ala cum îl vrea Rusia. De asemenea, a menționat că India, Emiratele Arabe Unite, Brazilia și Africa de Sud s-au opus eforturilor de a transforma BRICS într-o coaliție anti-SUA.

Principalele puncte remarcate în analiza ISW:

Adoptarea Declarației de la Kazan în a doua zi a summitului BRICS de la Kazan, din 23 octombrie, a demonstrat că Rusia nu și-a asigurat încă sprijinul internațional și nici nu a creat structura alternativă de securitate pe care și-o dorește Kremlinul.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a reiterat poziția țării sale care a cerut detensionarea războiului Rusiei din Ucraina și a descurajat implicarea unor părți terțe în război, în contextul informațiilor că Rusia se pregătește să desfășoare trupe nord-coreene în Ucraina.

Președintele iranian Masoud Pezeshkian a reiterat intențiile Iranului de a intensifica legăturile cu Rusia și Republica Populară Chineză (RPC) la Summitul BRICS de la Kazan, Rusia, pe 23 octombrie.

Forțele ruse au avansat spre Kupyansk, Pokrovsk și Vuhledar.

Pentagonul și Casa Albă au confirmat că trupe nord-coreene au ajuns în Rusia.

Rusia și Belarus au anunțat planurile de a derula exerciții comune în 2025.

 

 

 

×
Parteneri
x close