Antena 3 CNN Externe Putin vorbește din nou despre negocieri de pace: „China, India și Brazilia ar putea fi mediatori”

Putin vorbește din nou despre negocieri de pace: „China, India și Brazilia ar putea fi mediatori”

profimedia-0904932578
Putin susține că forțele sale îi „împing” pe ucraineni în regiunea Kursk, deși nu există dovezi concrete ale succesului unei controfensive ruse de recucerire a teritoriului ocupat de ucraineni. Foto: Profimedia Images
de Robert Kiss    |    05 Sep 2024   •   11:54

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi, la Forumul Economic de la Vladivostok, că este pregătit pentru discuții cu Ucraina, pe baza negocierilor purtate de Moscova și Kiev la Istanbul în 2022. De asemenea, acesta spune că India, China și Brazilia ar putea acționa ca mediatori în potențiale negocieri. Putin a vorbit și despre situația de pe front, unde spune că rușii câștigă teren.

„Suntem gata să negociem cu ei? Nu am refuzat niciodată să facem acest lucru, dar nu pe baza unor cereri efemere, ci pe baza acelor documente care au fost convenite și parafate efectiv la Istanbul”, a spus Putin la Vladivostok. Rusia a declarat anterior că incursiunea Kievului în regiunea Kursk a făcut negocierile imposibile.

De asemnea, acesta a spus că China, India și Brazilia ar putea acționa ca mediatori în potențiale negocieri de pace în Ucraina. 

„Kievul a vrut să forțeze Rusia să se agite și să fie nervoasă, să oprească ofensiva din Donbas, dar nu a reușit. Occidentul și Kievul au renunțat la acordurile de la Istanbul pentru a obține o înfrângere strategică a Federației Ruse, dar nu le reușește”, a spus Putin, potrivit Reuters.

Acesta a vorbit și despre situația de pe front. Putin susține că forțele sale îi „împing” pe ucraineni în regiunea Kursk, deși nu există dovezi concrete ale succesului unei controfensive ruse de recucerire a teritoriului ocupat de ucraineni, aproximativ 1.200 de kilometri pătrați.

„Forțele Armate ale Federației Ruse au stabilizat situația și au început să împingă inamicul de pe teritoriile de frontieră. Prin atacul asupra regiunii Kursk, Kievul s-a slăbit pe alte fronturi – și ofensiva Forțelor Armate Ruse s-a accelerat”, spune Putin.

Ucrainenii recunosc că duc lupte grele pe frontul din est, acolo unde rușii ataca furibund, și că riscă să piardă o localitate strategică. Despre cucerirea Pokrovsk a vorbit și Putin.

„Inamicul suferă pierderi foarte mari atât în personal, cât și în tehnică. Pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei riscă să ducă la prăbușirea frontului, ceea ce ar putea duce la pierderea capacității de luptă, iar acesta este scopul Rusiei”, a mai spus Putin la Forumul Economic de la Vladivostok.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close