Antena 3 CNN Externe Putin sprijină programul nuclear al Iranului

Putin sprijină programul nuclear al Iranului

Putin sprijină programul nuclear al Iranului
16 Oct 2007   •   20:09

Preşedintele rus, Vladimir Putin, sprijină programul nuclear dezvoltat de Iran. Declaraţia a fost făcută de liderul de la Kremlin la summit-ul ţărilor de la Marea Caspică, organizat la Teheran. Cele cinci state riverane de la Marea Caspică au adoptat o declaraţie comună prin care subliniază dreptul fiecărei ţări de a dezvolta şi utiliza energie nucleară, în scopuri pacifiste. În declaraţie, cele 5 state prezente la summit - Azerbaidjan, Iran, Kazahstan, Rusia şi Turkmenistan - au precizat că susţin activităţile nucleare întreprinse în scopuri civile de un stat. Liderul de la Kremlin a declarat deschis că sprijină Iranul.

?Rusia este singura ţară care a ajutat Iranul să-şi îndeplinească programul nuclear, un program ce are un caracter paşnic?, a declarat preşedintele Vladimir Putin.

Teheranul face obiectul unei serii de sancţiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU, din cauza refuzului său de a suspenda programul de îmbogăţire a uraniului. În acelaşi timp, statele riverane Mării Caspice au convenit să nu permită unui stat terţ să le folosească teritoriul pentru atacarea unei ţări vecine. ?Toate părţile au convenit că nu vor folosi forţa pentru invazie sau atac împotriva unuia dintre statele din regiunea Mării Caspice?, a spus Ahamdinejad.

Acordul survine în replică la speculaţiile potrivit cărora Statele Unite ar putea recurge la forţă în disputa sa nucleară cu Iranul.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close