Antena 3 CNN Externe Putin se teme pentru viața lui și și-a demolat un palat din Soci, de la Marea Neagră. Imagini din satelit dezvăluie ce e acum acolo

Putin se teme pentru viața lui și și-a demolat un palat din Soci, de la Marea Neagră. Imagini din satelit dezvăluie ce e acum acolo

 Bocharov Ruchey
O reședință a lui Putin de la Soci, la Marea Neagră, a fost demolată. FOTO: Profimedia Images
de Georgiana Marina    |    08 Oct 2024   •   08:58

O reședință a lui Putin de la Soci, la Marea Neagră, a fost demolată, dezvăluie imagini din satelit care au surprins prin comparație cum arăta zona în 2023 și cum arată în 2024. Președintele rus ar fi rărit semnificativ vizitele la reședința din Soci, cel mai probabil de teama atacurilor cu drone ale ucrainenilor, scrie Newsweek.

Instituția independentă de investigație rusă Proekt (Proiect) a declarat că imaginile din satelit arată că principala clădire a proprietății Bocharov Ruchey din Soci a fost demolată în februarie și martie, iar în loc au rămas o groapă adâncă și echipamente de construcție.

Terminat în 1955, Bocharov Ruchey se află în districtul Tsentralny din Soci, iar acolo au fost organizate întâlniri ale lui Putin cu numeroși lideri mondiali.

Este situat la aproximativ 260 de mile sud de ceea ce a fost numit „Palatul lui Putin”, un imobil de un miliard de dolari care a intrat în atenția publicului larg în 2021 după ce a fost difuzat un film al Fundației Anti Corupție (FBK) a lui Alexei Navalny. Putin și Kremlinul au negat că palatul îi aparține liderului rus.

Newsweek nu a putut confirma veridicitatea informațiilor transmise de Proekt și a contactat Kremlinul pentru comentarii.

În 6 martie, Putin a avut la Bocharov Ruchey o întâlnire oficială cu șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, iar acesta din urmă și-a exprimat îngrijorarea cu privire la un posibil accident la centralele nucleare din Ucraina.ilităților.

Aceasta a fost ultima întâlnire a lui Putin organizată acolo, scrie Proekt, care a adăugat că liderul rus „se teme pentru viața lui” după numeroasele atacuri cu drone asupra site-urilor din Soci, care se află în regiunea Krasnodar din Rusia, care este în apropierea Ucrainei.

Publicația a scris că până la sfârșitul primului an de război, aeronava lui Putin putea fi monitorizată cu Flightradar24. Din septembrie 2023, avioanele folosite de Putin nu au mai putut fi localizate.

De asemenea, publicația a mai scris că numărul vizitelor lui Putin la reședința de la Soci au scăzut de la începutul invaziei Rusiei pe scară largă în Ucraina. În 2023 a stat doar opt zile la Bocharov Ruchey, comparativ cu o medie de peste 30 de zile anual înainte de pandemia de COVID-19, cele mai frecvente vizite fiind în mai, septembrie, octombrie și noiembrie.

De asemenea, publicația a mai scris că Putin nu s-a mai dus acolo nici măcar pentru ziua de naștere, în mai, a Alinei Kabaeva,  fosta gimnastă cu care se zvonește că are doi fii.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close