Antena 3 CNN Externe Lista neagră a lui Putin conține 10 "state neprietenoase" cu Rusia

Lista neagră a lui Putin conține 10 "state neprietenoase" cu Rusia

Federația Rusă urmează să dea publicității o lista la care Moscova lucrează intens cu „state neprietenoase”. Celebra „listă neagră” este întocmită la ordinul președintelui rus Vladimir Putin, fapt confirmat chiar de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

o_1f4e74js3r4opdt1pj11jmf191bb.jpg
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    29 Apr 2021   •   11:44

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a anunţat miercuri că o ‘listă cu ţări neprietenoase’ faţă de Rusia va fi dată publicităţii în curând, un anunţ care coincide cu expulzarea din Rusia a trei diplomaţi din Slovacia, a doi din Lituania şi a câte unul din Letonia şi Estonia.

"La ordinul preşedintelui şi, în conformitate cu un decret al său, guvernul a fost mandatat cu întocmirea unei astfel de liste", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă comună cu omologul său mexican, Marcelo Ebrard, la finalul convorbirilor purtate la Moscova.

Nikolai Klimeniouk, jurnalist specializat pe spațiul ex-sovietic și activist în cadrul organizației non-guvernamentale Europaischer Austausch - European Exchange, care promovează democrația și care se adresează în special cetățenilor ruși, a dat publicității, potrivit surselor interne pe care le are, lista întocmită de MAE rus.

Potrivit acestuia, MAE rus propune zece 'state neprietenoase'.

Nicio surpriză, lista e deschisă de americani. 

Astfel, potrivit sursei citate, pe listă se regăsesc: SUA, Polonia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Marea Britanie, Canada, Ucraina, Australia.

În mod cert, dacă la Polonia, statele baltice sau Ucraina ne-am fi așteptat, surpriza listei e reprezentată de Australia. La fel de interesant e că nici Germania nu se află pe această listă.

Lista e confirmată și de presa rusă apropiată Kremlinului, conform Newsweek.

×
Subiecte în articol: diplomati
Cele mai noi știri
Parteneri
x close