Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin plănuiește să meargă în Ucraina | "E doar un aperitiv, urmează felul principal", spune un general francez

Vladimir Putin plănuiește să meargă în Ucraina | "E doar un aperitiv, urmează felul principal", spune un general francez

Președintele rus Vladimir Putin ar urma să se deplaseze în Ucraina în curând.

Putin Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2023   •   12:01

Vizita ar putea avea loc săptămâna aceasta.

Presa de la Moscova, citată de Antena 3 CNN, relatează că președintele rus va merge într-una dintre "regiunile țării", fără a specifica în care anume.

Aceste planuri vin în contextul în care pe 18 martie se împlinesc nouă ani de când Rusia a anexat Crimeea.

Anexarea nu este recunoscută pe plan internațional.

Citește și: Ceremonie impresionantă la Kiev: mii de oameni au venit la înmormântarea lui "Da Vinci", cel mai tânăr comandant de batalion din istoria Ucrainei

Pe acest fundal, în care armata rusă nu i-a putut furniza lui Putin nicio victorie recentă pe care s-o exploateze propagandistic, femeile din Rusia fac un apel către liderul de la Kremlin să le cruțe soții și fii.

Într-o înregistrare video transmisă de canalul telegram SOTA, mai multe femei ruse au declarat bărbații din familiile lor au fost "forțați să se alăture grupurilor de asalt" la începutul lunii martie.

Asta, în ciuda faptului că au făcut doar patru zile de antrenament militar de la mobilizarea care a avut loc în septembrie anul trecut.

Clipul le arată pe protestatare ținând o pancartă pe care scrie "Divizia 580 Artilerie".

Recrutările în masă au stârnit proteste în Rusia, în timp ce mulți bărbați au fugit din țară pentru a nu fi luați în armată.

General francez: "După războiul din Ucraina, urmează prăbușirea Rusiei"

Dificultățile de personal și de dotare cu armament ale armatei ruse l-au determinat pe un oficial militar francez de rang înalt să prevadă "prăbușirea Rusiei".

"Războiul cu Ucraina este un aperitiv, va urma felul principal: prăbușirea Rusiei", spune generalul francez Michel Yakovleff.

Yakovleff, fost comandant adjunct al forțelor NATO în Europa, susține, totodată, că armata ucraineană este în prezent cea mai bine pregătită armată de pe continent.

Potrivit generalului francez, armata rusă ar fi una "de liga a treia", care se bazează prea mult pe trupele de mercenari, aspect care face extrem de dificilă coordonarea în teren iar aceste detalii vor face ca Moscova să piardă războiul.

Foto: președintele rus Vladimir Putin fotografiat la Moscova pe 8 martie 2023 la o ceremonie de Ziua Internațională a Femeii (stânga) și cadavre exhumate dintr-o groapă comună în Bucea, Ucraina, aprilie 2022 (dreapta)

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close