Antena 3 CNN Externe Putin organizează alegeri anticipate în regiunea Kursk, în timp ce ucainenii ocupă tot mai multe localități

Putin organizează alegeri anticipate în regiunea Kursk, în timp ce ucainenii ocupă tot mai multe localități

hepta_7990040
Alegerile din regiunea Kursk au loc în contextul în care armata ucraineană a intrat pe 6 august pe teritoriul regiunii din Rusia. Din acea zi, luptele au continuat în regiune. Foto: Gettyimages
de R.K.    |    20 Aug 2024   •   16:39

În regiunea Kursk din Rusia, au fost anunțate alegeri anticipate pentru funcția de guvernator: în loc de cele planificate în perioada 6-9 septembrie, vor începe pe 29 august, potrivit pravda.ua.

Comisia electorală regională a raportat că decizia a fost luată „pentru a asigura siguranța, protecția vieții și a sănătății cetățenilor Federației Ruse”.

Guvernatorul interimar Alexei Smirnov, candidatul partidului Rusia Unită, a declarat într-o postare pe Telegram că votul „va avea loc într-un mediu extrem de dificil”.

Fostul guvernator al regiunii, Roman Starovoit, a demisionat în mai 2024, după ce a fost numit ministru al transporturilor în guvernul rus.

Alegerile din regiunea Kursk au loc în contextul în care armata ucraineană a intrat pe 6 august pe teritoriul regiunii din Rusia. Din acea zi, luptele au continuat în regiune. Potrivit autorităților ucrainene, Forțele de Apărare ucrainene controlează aproape o sută de așezări, printre care și orașul Sudja.

Peste 120 de mii de persoane au fost evacuate în prezent din regiune în alte regiuni ale Federației Ruse, inclusiv în regiunile ocupate de ruși.

Ministerul Afacerilor Externe a declarat pe 13 august că Ucraina nu este interesată să cuprindă teritoriu în regiunea Kursk a Federației Ruse, ci vrea să protejeze viețile ucrainenilor și să se protejeze de atacurile rusești.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Kursk alegeri
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close