Antena 3 CNN Externe Putin, nervos: „Obiectivul principal al ministerului apărării este să împingă şi să dea afară duşmanul din teritoriul nostru”

Putin, nervos: „Obiectivul principal al ministerului apărării este să împingă şi să dea afară duşmanul din teritoriul nostru”

profimedia-0897998512
Vladimir Putin, într-o discuție cu șefii armatei ruse. Sursă foto: Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    12 Aug 2024   •   16:16

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a ameninţat cu un „răspuns pe măsură” pentru Ucraina, relatează BBC, după ce trupele ucrainene au pătruns adânc în interiorul teritoriul rus şi au ocupat mai multe localităţi. Vladimir Putin s-a întâlnit cu oficiali ruşi pentru a evalua situaţia de pe noul front deschis de ucraineni în regiunile de graniţă ale Rusiei.

Pierderile au început să se adune dramatic pentru forţele armate ale Ucrainei, mai ales în ce priveşte cele mai capabile unităţi trimise la graniţa noastră. Duşmanul va primi, fără îndoială un răspuns pe măsură şi nu am niciun dubiu că ne vom atinge toate obiectivele”, a spus dictatorul rus.

În întâlnirea difuzată la televiziunile de stat din Rusia, Putin a mai spus că „obiectivul principal al ministerului apărării este să împingă şi să dea afară duşmanul din teritoriul nostru”. Putin a mai spus şi că motivaţia ucrainenilor pentru asaltul împotriva teritoriului rus a fost de a-şi îmbunătăţi poziţia de negociere.

Peste 76.000 de ruşi au fost evacuaţi până acum din regiunea Kursk din Rusia, acolo unde autorităţile regimului au declarat stare de urgenţă. Tot în Kursk, luni, oamenii din cartierul Belovski, cu o populaţie de 14.000, au primit ordinul de a începe evacuarea.

În Belgorod, regiunea la sud de Kursk, în jur de 11.000 de oameni au fost evacuaţi din Kranaia Iaruga. Belgorod este, de asemenea, sub alerta de rachete, iar guvernatorul le-a transmis oamenilor, de dimineaţă, să se refugieze în subsoluri.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a recunoscut pentru prima oară atacul împotriva Rusiei sâmbătă dimineaţă, spunând şi că Rusia a lansat 2000 de atacuri din regiunea Kursk în această vară, şi că „merita un răspuns”.

Este vorba de cel mai mare atac coordonat al forţelor convenţionale ale Ucrainei pe teritoriul Rusiei.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close