Antena 3 CNN Externe Putin îşi alege succesorul la cârma Rusiei (VIDEO)

Putin îşi alege succesorul la cârma Rusiei (VIDEO)

Putin îşi alege succesorul la cârma Rusiei <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Sep 2007   •   19:38

Candidatul susţinut de actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, în alegerile prezidenţiale de anul viitor are cele mai mari şanse să ajungă şef de stat. Prim-vicepremierul rus Serghei Ivanov a precizat că reprezentantul Partidului Rusia Unită în cursa electorală va fi desemnat de Putin la congresul formaţiunii politice de luna viitoare. Serghei Ivanov este, potrivit sondajelor de opinie, favorit pentru prima funcţie în stat.

Însă anunţul surpriză al preşedintelui Vladimir Putin schimbă prognosticurile date de analişti. Miercuri, după ce fostul premier Mihail Fradkov şi guvernul său şi-au prezentat demisia, Putin a venit cu o nominalizare surpriză - Victor Zubkov, analist financiar, necunoscut opiniei publice.

Iniţial s-a speculat că viitorul premier va deveni favorit în cursa pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, dar numirea neaşteptată a lui Zubkov îi face pe mulţi analişti să se îndoiască de faptul că el va fi mai mult decât un prim-ministru provizoriu. Ei susţin că este puţin probabil ca acesta să fie desemnat succesorul lui Putin la Kremlin.

Candidatul pe care preşedintele rus Vadimir Putin îl va susţine în alegerile prezidenţiale din 2008 ar putea fi anunţat în cursul lunii viitoare în cadrul congresului din octombrie a partidului. Există mari şanse ca persoana nominalizată de Partidul Rusia Unită să câştige alegerile. Până în prezent, formaţiunea rusă nu a anunţat pe cine va susţine în campania electorală -  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close