Antena 3 CNN Externe În timp ce armata rusă bombarda o maternitate, Putin s-a întâlnit la Moscova cu comisarul pentru drepturile copiilor pentru a vorbi despre adopția orfanilor ucraineni

În timp ce armata rusă bombarda o maternitate, Putin s-a întâlnit la Moscova cu comisarul pentru drepturile copiilor pentru a vorbi despre adopția orfanilor ucraineni

Alexandra Ionescu
1 minut de citit Publicat la 19:19 09 Mar 2022 Modificat la 19:19 09 Mar 2022
pjimage - 2022-03-09T191829.128
Sursa foto: Twitter/chootchyface

Liderul rus s-a întâlnit astăzi la Kremlin cu Maria Lvova-Belova, pentru a discuta modificările aduse legii care le va permite rușilor să adopte orfani ucraineni.

Schimbările vor însemna că copiii din Donețk și Lugansk care nu au cetățenie rusă se vor califica pentru adopție.

Putin a spus în cadrul întâlnirii: „Sunt circumstanțe extraordinare și mi se pare că trebuie să ne gândim nu la întârzierile birocratice, ci la interesele copiilor.

'Voi face propuneri, vom schimba legislația. Vom apela la Duma de Stat, sunt sigur că deputații vă vor susține”, a spus el, potrivit Daily Mail.

Lvova-Belova a declarat că 1.090 de orfani au fost evacuați în Rusia din cele două noi republici.

Se estimează că un milion de copii au fost forțați să fugă din Ucraina de la lansarea invaziei, de pe 24 februarie.

În Mariupol asulediat, unde o fetiță de șase ani a murit de sete după ce a fost blocată sub dărâmăturie, un atac cu rachetă a vizat astăzi o maternitate.

Zelenski a postat un videoclip care arată clădirea spitalului grav avariată, filmată de la fereastra unei camere distruse a secției, în timp ce alte imagini au arătat familiile rănite forțate să evacueze în după-amiaza înghețată, în timp ce zăpada cădea pe pământul împrăștiat cu moloz din jurul lor.

Consiliul local local a declarat că spitalul a suferit daune „colosale”, dar nu a dat imediat o cifră a răniților și morților.

Atacul venit la doar câteva ore după ce ministrul de externe Dmitro Kuleba a avertizat că 3.000 de bebeluși prinși în oraș de bombardamentele rusești au rămas fără mâncare sau medicamente și au implorat un coridor umanitar.

Moscova a promis o încetare a focului în oraș astăzi pentru evacuarea civililor, dar nu a reușit să se țină de cuvânt pentru a patra oară.

Copiii reprezintă aproximativ jumătate din cele peste două milioane de oameni care au fugit de război în criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa de la al Doilea Război Mondial. 

Au existat chiar și cazuri în care copiii au fost nevoiți să facă călătoria singuri.

Majoritatea celor care fug de război au intrat în țări de la granița de vest a Ucrainei, precum Ungaria, Polonia, Slovacia, România și Moldova.

Majoritatea s-au dus în Polonia, unde au traversat 1,33 milioane de refugiați, conform agenției poloneze de poliție de frontieră.

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilita, a declarat duminică pentru CNN ca unul din opt copii din țara ei este refugiat.

 

×
x close